Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu bryter vi sviten, Läck

I lördags fick han oväntat hoppa in mot Södertälje och bidrog till att det blev en poäng till slut.
I kväll får han chansen från start och då tänker Eddie Läck hålla tätt i Karlstad – igen.
– Vi har snackat om att vi äntligen ska bryta den där tråkiga sviten mot Färjestad nu, säger 21-åringen.

Annons

Alla i Brynäs är självklart medvetna om den tragiska matchstatistiken som råder mot Färjestad.

Men i kväll ska fakta som berättar att det blivit s-j-u-t-t-o-n raka nederlag för Brynäs i Karlstad äntligen suddas ut.

Så har i alla fall Brynäs tänkt.

– Ja, vi har pratat om det här inom laget och vi tycker att vi har en bra möjlighet att bryta den där tråkiga sviten, säger Eddie Läck.

I lördags fick han hoppa in när Jacob Markström släppte in sitt tredje mål i mötet med Södertälje och hjälpte Brynäs till en poäng – även om han själv satt i båset när både 3–4 och 4–4 kom i slutet.

– Ja, haha! Vi satsade ju på en extra utespelare och det var skönt att det lyckades.

Att ta full pott är inget som Brynäs klarat på fyra raka matcher nu och mot Färjestad är statistiken, som alla vet, en sorglig läsning. Senaste segern i Löfbergs Lila Arena kom den 14 november 2002 (2–1) och sedan dess har det alltså blivit 17 raka förluster i Värmland. Dessutom har Färjestad också vunnit lagens åtta senaste möten både hemma och bortamatcher inräknat.

Men kvällens Brynäsmålvakt Eddie Läck är laddad och känner enbart inspiration. Han höll ju faktiskt nollan i den förra bortamatchen mot Färjestad, vilket var hans elitseriedebut, när lagen möttes i oktober.

Precis som i lördags byttes Eddie in när Jacob Markström släppt in tre puckar – men den gången kom bytet redan efter knappt fem minuters spel.

– Jo, det stämmer att jag höll nollan då. Men vi förlorade ändå den matchen med 3–2, säger Eddie som redan för en vecka sedan fick veta att ska spela kvällens match.

– Ja, jag har varit inställd på det en tid och kunnat förbereda mig. Att jag sedan fick hoppa in redan i lördags gjorde ingenting, jag är alltid beredd och förbereder mig som om jag ska spela från start.

• Hur kändes det att få spela inför hemmafansen i lördags då?

– Bara bra. Jag tror att dom klappade lite extra för att stötta mig när jag kom in

• Frustrerande att inte få spela mer än du gjort i år?

– Klart att jag hade hoppats få spela lite mer, men samtidigt är det mest mitt eget fel eftersom jag var skadad i början på säsongen. Men som det har blivit med ”Markans” storspel där han räddat många poäng till oss är jag helt införstådd med läget.

Om en månad tar Läck över huvudansvaret när Markström spelar JVM i Kanada.

Mer läsning

Annons