Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Jacob äntligen spela i Läkerol Arena – med Modo

I morgon kliver forwarden Jacob Blomqvist ut på isen i Läkerol Arena – för första gången. Det blir dessutom ex-brynäsarens första framträdande med Modo i elitserien.
– Jag har gått och längtat länge, säger 23-åringen inför den speciella premiären.

Annons

Fjolårets succé i allsvenska Bofors, med totalt 57 poäng på 54 matcher, bar verkligen frukt för Jacob Blomqvist.

I mitten på april skrev Blomqvist på ett tvåårskontrakt med Modo, och därmed blev det ingen comeback i Brynäs – klubben som han fostrats i.

När det i morgon kväll är dags för elitseriepremiär ställs Modo mot just Brynäs – i Läkerol Arena.

– Det ska bli sjukt kul. Man har märkt nu på slutet att det verkligen närmar sig. Det smäller på träningarna på ett helt annat sätt, säger Jacob.

• Det blir väl extra speciellt att spela första matchen mot Brynäs i Läkerol Arena?

– Ja, visst är det så. Jag har vuxit upp med att gå och titta på Brynäs matcher med Dackell (Andreas) och grabbarna. Jag tycker bara att det ska bli otroligt roligt. Jag kommer att ha massor av släkt och vänner på plats. Jag har aldrig spelat i Läkerol Arena tidigare heller.

• Du är inte bitter över att det inte blev Brynäs i stället för Modo den här säsongen?

– Absolut inte. Jag förde en dialog med Brynäs, men till sist blev det Modo. Det viktigaste för mig var att spela i elitserien, det är dit jag har siktat hela tiden sedan jag spelade mina åtta matcher med Brynäs för fem säsonger sedan. Nu känns Modo helt rätt för mig.

• Det har varit en lång väg dit...

– Ja, jag har ju farit runt en hel del. Först Kiruna, sedan Kumla, Valbo och senast Bofors. Nu har jag äntligen tagit mig tillbaka och nu ska jag hålla mig kvar i elitserien.

Vad har du utvecklat mest under det senaste året?

– Fysiken, framför allt. Jag har blivit mycket starkare och snabbare, och dessutom skickligare i det offensiva spelet. Just nu känns det som att jag behöver fokusera mest på defensiven, det gäller att göra så få misstag som möjligt på den här nivån. I elitserien blir man straffad på ett helt annat sätt än i allsvenskan, säger Blomqvist, som noterats för ett mål och två assist på försäsongen.

Blomqvist får först och främst räkna med att kämpa om en plats i tredje- eller fjärdekedjan.

– Det är hård konkurrens om platserna. Det här är första säsongen i elitserien för mig och det är inte bara att gå in och ta en tröja i Modo. Men jag tycker att jag har kommit in i det mer och mer.

– Jag har tagit ett stort steg framåt och känner mig redo för elitserien.

När Modo mötte Brynäs i SCA-cupen i början på september fick laget se sig besegrat med 4–1. Men Blomqvist har ändå goda minnen från den matchen.

– Det var min bästa match på försäsongen. Jag fick en klarare uppfattning om hur vi ska bete oss i försvarsarbetet.

Men resultatet var väl en besvikelse?

– Jo, men på försäsongen kan de få vinna hur mycket de vill. Det är nu det gäller.

Mer läsning

Annons