Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Brynäs hittat sitt vinnande spel

Andreas Dackell blev äntligen målskytt – och Brynäs tog hem SCA-cupen.

Men det var inte det viktigaste med 4–1-segern mot Modo.

– Det mest glädjande är att vi har hamnat rätt i vårt sätt att spela, säger Niklas Czarnecki.

Annons

Brynästränaren var minst sagt belåten efter den mycket säkra segern över Challe Berglunds Modo, även om han direkt efter slutsignal inte visste om det räckte till slutseger i cupen.

För trots att hans mannar missgynnats av ett tajt spelschema – som innebar sen match på fredagskvällen och tidig match i går – var det pigga ben, bra attityd och ett spel som kommer att ge många sköna segrar när elitserien drar igång.

Modo hade helt enkelt inte en chans.

– Nä, i dag går det inte att hitta något negativt, säger Czarnecki.

– Det mest glädjande är att vi i de två sista matcherna har hamnat rätt i vårt sätt att spela. Det har tagit tid, men det brukar det göra och vi har ju också provat en del nytt, fortsätter han.

Försvarsspelet satt klockrent i går med Lars Jonsson som den store giganten och eleganten, men även Dale Clarke visar att han börjat vänja sig vid den stora rinken.

På forwardsfronten var det återigen förstakedjan – precis som mot Timrå – som gladde mest. Och nu fick äntligen Andreas Dackell göra mål på försäsongen också. Två stycken dessutom. Han inledde med att spela fram till Clarkes 1–0-kanon i power play i första perioden innan han gjorde två raka fram till 3–0 i inledningen av mittronden.

– Det är alltid skönt att göra mål. Men jag brukar inte göra så många på försäsongen, jag sparar de få jag har till serien, skämtar Dackell, som i alla fall erkände att det var skönt att spräcka nollan.

Gävlelagets fjärde mål, fram till 4–1, gjorde Anton Rödin som därmed åter är ensam ledare av Brynäs försäsongsskytteliga, ett före Jonas Nordquist. Rödins juniorkedja, med Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg, gladde för övrigt också efter två lite svagare insatser.

Rödins mål var läckert, ett närskott i nättaket bakom Tuomas Tarkki, men Dackells båda mål var minst lika snygga.

På 2–0 gjorde Eero Somervuori en kombinerad snurrfint och passning vilket gav lagkaptenen ett helt fritt läge, vid 3–0 avslutade Jonas Nordquist en rapp kontring med att spela in till Dackell framför mål.

– Den satt rätt på bladet, det var bara att sätta dit den, säger anfallsveteranen, som var nöjd både med sin kedja och hela laget.

– Det började redan i går (mot Timrå), vi har börjat spela bättre i positionsspelet och hade fart och bra skridskoåkning. Vi slår enkla passningar som löser upp situationerna. Men framför allt är det försvarsspelet som vi har hittat tillbaka till, och då kommer offensiven också automatiskt.

Mer läsning

Annons