Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har ni chansen, Brynäs

Jonas Nordquist har fått sparken från Frölunda och Brynäs vill värva den 27-årige centern.

– Om vi kan få ihop det vet jag inte. Men vi är jätteintresserade av honom, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Redan den 5 augusti berättade Sporten att Frölundas center Jonas Nordquist var på väg bort från klubben. I går blev det officiellt att Nordquist och hans lagkamrat Karl Fabricius tvingas lämna Göteborgslaget med omedelbar verkan.

Frölundas general manager Kent Norberg säger i ett pressmeddelande att bägge spelarna är övertaliga sedan NHL-stjärnorna Per-Johan ”Pebben” Axelsson och Joel Lundqvist flyttade hem.

Det öppnar för Brynäs att nu värva Jonas Nordquist som klubben haft på sin önskelista i flera år.

– Det enda jag kan säga just nu är att vi är jätteintresserade av honom. Det vimlar ju inte direkt av bra centrar, säger Micke Sundlöv.

Brynäs sportchef har redan sökt kontakt med Nordquist agent Peter Werner, men att det ännu är långt i från klart med någon övergång.

– Om Jonas skulle vara intresserad av att spela med Brynäs så vill vi i så fall skriva ett långtidskontrakt med honom, klargör Sundlöv som dock inte kan säga om det kan bli verklighet.

– Nej, jag har pratat med Kent Norberg i Frölunda och med agenten men jag vet inte om vi kan få ihop det.

Det Brynäs vill är att signa Nordquist för den här säsongen och de två kommande och till Sporten säger agent Peter Werner att det ännu är för tidigt att veta vad som händer i framtiden.

– Nu måste jag först ta reda på vad Jonas vill. Han fick veta det här i måndagskväll och vill nu i lugn och ro se över sin situation.

– Alla vet att Jonas är en bra spelare så visst finns det intresse, svarar Werner.

Just nu rehabiliterar Jonas Nordquist sin knäskada och han beräknas inte vara tillbaka på allvar förrän tidigast om sex till åtta veckor.

Både Jonas Nordquist och Karl Fabricius kommer att ha kvar sina A-lagskontrakt i Frölunda tillsvidare. Och det är oklart hur Brynäs kommer att agera för att lösa Nordquist.

– Det beror alldeles på vad vi kommer överens om, säger Micke Sundlöv.

Sporten sökte Jonas Nordquist för en kommentar under tisdagskvällen utan att lyckas nå honom.

 

Mer läsning

Annons