Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ser Brynäs fram emot nya segrar

Brynäs tog sin andra raka seger – och sin första trepoängare på bortaplan.
Det får tränaren Niklas Czarnecki att blicka mot lördagskvällens match mot Timrå.
– Det sägs att det blir storpublik. Det behövs, vi lyfter av mycket folk på läktarna.

Annons

Det var en sansad och ganska lättad Niklas Czarnecki efter matchen mot AIK på Hovet.

Efter två perioder såg matchen i praktiken avgjord ut. Men tack vare många Brynäsutvisningar var AIK nära en förlängning.

– Vi började bra och följde våra riktlinjer. Vi gör också 1–0 i det enda numerära överläget vi får på hela matchen och borde ha växt av ledningen, ändå börjar vi slarva och ta krångliga beslut, menade Czarnecki.

Efter Dale Clarkes 1–0 i första perioden kom också 2–0 i en snabb spelvändning signerad Eero Somervuori, som spelade fram Jakob Silfverberg som elegant satte pucken. Och domaren fick dessutom ta till videon för att verkligen vara säker på att Mads Hansens puck, som hade betytt 3–0, inte var inne.

I stället fick AIK fart under skridskorna när 1–2-reduceringen kom i spel fem mot tre.

– Vi gick kort på både forwards och backar i slutet, det blev otroligt många box play, sa Czarnecki som pustade ut när stormen var utredd och Calle Järnkrok avgjort i tom kasse.

Efter två raka segrar väntar nu Timrå på lördag kväll. Och Brynäs ser redan fram mot matchen.

– Det kommer att bli ett bra tryck och en härlig fest. Det lyfter vi av, sa Czarnecki.

För AIK:s Roger Melin var det dystrare. 2–3 hemma mot Brynäs var lagets tredje raka uddamålsförlust och Gnaget är fortsatt jumbo i tabellen.

– Tråkigt att inte ta poäng, men spelet går åt rätt håll och det här var ändå en av de bättre matcherna vi gjort. Men Brynäs hade bra disciplin och kontrade bra mot oss. Det som ändå var bra var väl att vi fick lite utvisningar med oss för en gångs skull, summerade Melin.

Mer läsning

Annons