Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust för Tierp Hockey

Tierp Hockey fick inkassera den tredje raka förlusten i hockeyettan. Hemmalaget Hedemora vann med klara 7–3 och det var i sista perioden som gästerna tvingades sträcka vapen. Här satte Hedemora fyra puckar i Tierpskassen och vann perioden med 4–1.

Annons

– Tyvärr tvingades vi på grund av skador och sjukdomar att spela med bara två seniorfemmor. Alla i laget kämpade och slet storstilat, men in för tredje perioden var grabbarna slutkörda. Vi gjorde också en mycket bättre insats än senast mot Bålsta, sa Tierpstränaren Torleif Lundsten.

Ja, Tierp var bra med i matchen ända fram till sista perioden.

Gästerna hade också ledning med både 1–0 och 2–1 och gjorde en bra insats så långt orken räckte till.

– Men våra juniorer har inte den kapaciteten som krävs för spel i hockeyettan. Tierp har helt enkelt en trupp som inte svarar upp mot det som krävs i den här divisionen, menade Lundsten, som naturligtvis hoppas på att de sjuka och skadade spelarna snart kommer till spel.

På grund av att tongivade spelare inte kan spela, så blir laget också alltför tamt när det gäller spel i power play.

Nu gjorde Tierp istället mål i numerärt underläge, när Jacob Alner slog in ledningsmålet och fixade till ställningen 1–2 knappa fyra minuter in i mittenperioden.

Om nu inte Tierp kunde ta vara på chanser i power play, så passade hemmalaget på att öka på till 4–2 bara 37 sekunder in i slutperioden med en man mer på banan.

Här svarade dock Tierp snabbt och Jacob Alner, framspelad av Joakim Sjögren, reducerade till 4–3 knappa fem minuter in i tredje perioden.

– Jo, visst men här var våra grabbar totalt slutkörda, sa Lundsten, som en förklaring till varför Hedemora kunde avsluta matchen med att sätta ytterligare tre puckar bakom Richard Zeidlitz i Tierpskassen.

– Vi har Linden hemma på onsdag och då ska första ”trean” komma, menade Torleif Lundsten.

Joakim Sjögren, Jacob Alner 2.

10x2. 8x2.

39-44.

Mer läsning

Annons