Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mardrömsmatch för Greiss

Två matcher – två raka förluster.

Nye målvakten Thomas Greiss var självklart besviken efter 0–3 mot jumbon AIK. Men valde ändå att titta framåt.

– Jag blir bättre och bättre. Men första målet i dag var inte kul att släppa in, sa tysken.

Annons

Efter horribla 2–7 mot Södertälje i tisdags valde tränaren Niklas Czarnecki att kasta om i samtliga formationer mot AIK.

Dessutom samlades hela laget för ett ordentligt snack under onsdagen, där man fördjupade sig i det som hände i Södertälje – och vad som skulle göras för att hitta tillbaka till rätt spår igen.

Resultatet blev ny förlust – och dessutom noll mål framåt.

• Vad sa ni på mötet egentligen?

– Vi pratade om att spelarna skulle få lite tydligare roller och vad som förväntades av varandra, berättade Czarnecki.

• Tycker du att det gav resultat?

– Vi hade rätt attityd in i matchen ändå och strävade hela tiden efter att göra rätt saker.

Niklas Czarnecki hade rätt så till vida att Brynäs satte ett omedelbart tryck mot AIK-kassen och inte tillät gästerna gå till anfall och skjuta sitt första skott mål på mål förrän elva minuter in på första perioden.

Problemet var bara att det första skottet gick i mål. Och varken den nye tyske målvakten Thomas Greiss eller någon annan trodde sina ögon när Kent McDonells handledare längst utifrån den högra tekningscirkeln smet in.

– Jag bara tänkte ”what the f...” Det här är inte sant, men det var bara att bita ihop. Jag tyckte i alla fall att jag var bättre än i min första match, sa Greiss.

Och visst, 24-åringen som varit Sverige i en vecka spelade upp sig. Men problemet var att Brynäs hade ett uddlöst och bedrövligt dåligt anfallsspel.

– Jag vet inte om vi tappade kraften på grund av det där målet, men vi fick inte igång offensiven efter det. Jag tycker trots allt att vi spelade bäst i den första perioden och ligger ändå under med 2–0, sa Czarnecki.

• Vad säger du om Thomas Greiss insats?

– Han spelade bra förutom det första målet då, sa Czarnecki som också menade att Greiss får nytt förtroende i nästa match som spelas hemma mot Luleå i morgon.

– Ja, vi kör med Thomas nu. Det är givet, han blir bättre och spelade upp sig i dag.

• Du ändrade om i samtliga formationer också. Tankarna runt det?

– Som jag sa så ville jag få in fler tydliga roller i laget. Förstakedjan med Hansen, Dackell och Somervuori skulle stå för rutin. Sandin, Granström, Sundström för kraften och det fysiska spelet. Och de två andra kedjorna skulle ha offensiven och skridskoåkningen i fokus.

Så mycket bevänt med det blev det nu inte. Brynäs sköt skrala 20 skott på mål och det blev ny förlust.

• Folk var väldigt besvikna när de lämnade arenan, många buade och några kastade in grejer på isen efter slutsignalen. Vad säger du till er publik?

– Jag är lika besviken som de som tittar. Nu ska vi ladda om och komma igen mot Luleå, sa Niklas Czarnecki och lommade iväg...

Mer läsning

Annons