Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stark insats av Tierp Hockey

– Roligt av få avgöra, men än så länge är det problem med orken.

Ja, vilken nypremiär han gjorde Tomas Berlin. Efter sex veckors uppehåll på grund av en knäskada, satte han båda målen när Tierp Hockey gjorde en ny fin insats och slog gästande Hedemora med 2–1. Det avgörande målet satte Tomas 3,25 in i förlängningen.

Annons

Nu var det här annars målvakternas match Richard Zeidlitz i hemmaburen och dalalagets målvakt Mikael Gråbo, som storspelade till lagens forwards förtret. Sammantaget avlossade lagen hela 67 skott, men bara tre letade sig in nätmaskorna.

Tierp kom mer och mer ju längre matchen led. Men den första perioden gick till gästerna, även om det var Tierp som här vann skotten med 13–10.

Redan innan fem minuter var spelade, så lyste 0–1 på resultattavlan. Här var det Viktor Sundberg som slog till efter lite tveksamheter i hemmaförsvaret.

Nu saknade inte heller hemmalaget chanser. Den hetaste hade Marcus Skoglund, när han 18,58 var igenom och drog även målvakten. Nu kom dock Marcus lite för långt ut i högerläge för att kunna överlista Mikael Gråbo.

– Daniel (tränarkollegan Stööp) tog ett snack med laget i pausvilan. Och sedan spelade vi mer aggressivt. En spelstil som vi kan och ska spela. Då är det inte många lag som klarar oss, förklarade hemmatränaren Torleif Lundsten den spelvändning som sedan kom.

Ja, från och med mittenperioden så var Tierp det hetaste laget. Hemmagrabbarna vann också flertalet närkamper och man satt bara och väntade på en kvittering. Nu var som sagts tidigare herr Gråbo i vägen i gästernas kasse.

Men visst kom ändå en kvittering innan perioden var över. Det behövdes dock en extra domaröverläggning innan rättvisa skipades. Tomas Berlin noterades för fullträffen.

Pucken var in och vände i dalamålet och efter 16,28 var hemmalaget ikapp målmässigt. Helt välförtjänt sett till spel och målchanser.

Men sett till hela matchen så märktes det att det var två lag som var lite slitna.

– Ja, vi har spelat flera matcher och mot topplagen, så visst var det lite si och så med skärpan i passningarna, tillstod Torleif Lundsten.

Även om inte tempot var särdeles högt, så såg det stundtals ut som "flipperspel inne på rinken.

Målvakterna fortsatte att gäcka anstormande forwards även i slutperioden, som blev mållös. Vi noterade chans på chans för Tierp med bara tre minuter kvar av ordinarie speltid. Sedan hade också Joakim Sjögren ett kanonläge strax innan tredje perioden var till ända.

Så kom då det för hemmalaget lyckosamma slutet. 3,11 in i förlängningen räddade Zeidlitz, när gästernas Jesper Andersson kom helt fri i en kontring. Men bara 14 sekunder senare så satte alltså Tomas Berlin segerpucken framspelad av tvillingbroder Tobias.

SÖREN ÅKERMAN

$1

TIERP–HEDEMORA 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)

$1

0–1 Viktor Sundberg (4.18), 1–1 Tomas Berlin (36,28), 2–1 Tomas Berlin (63,25).

$1

Skott: 30–37

$1

Utvisningar: Tierp 9x2 min. Hedemora: 6x2 min.

$1

Publik: 82 !

$1

Tierps tre stjärnor.

$1

3: Richard Zeidlitz mv

$1

2: Tomas Berlin f

$1

1: Per Anderssn b

Mer läsning

Annons