Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stjärna klar för Brynäs

Brynäs har gjort klart med en ny stjärnforward som förra veckan vann SM-guld med Färjestad.

Annons

Eero Somervuori, Brynäs senaste nyförvärv, bestämde redan under säsongen att han ville bort från Färjestad.
I Brynäs får han den speltid han inte fick i Karlstadslaget.
– Jag har alltid lyckats när jag fått spela mycket, säger 30-åringen som skrivit ett tvåårskontrakt.
Eero Somervuori gjorde i alla fall en snygg sorti från Färjestad, där han spelat de två senaste säsongerna. I sin sista match för laget, mot HV71 i den femte SM-finalen, satte han den avgörande 3–1-pucken.
Mindre än en vecka senare var han klar för Brynäs.
– Jag fick en bra känsla redan från början när jag fick veta om deras intresse. Dessutom har jag flera kompisar som har spelat i Brynäs, Marko Tuulola, Antti Hulkkonen och Sebastian Sulku, som bara har sagt bra saker om klubben, berättar Somervuori minuterna efter att Micke Sundlöv presenterat honom och Leksandsmålvakten Eddie Läck som de senaste – och sista – nyförvärven.
– Brynäs har många unga spelare som redan har spelat bra. Nu har de fått ett år till med erfarenhet, så jag tror att Brynäs får ett bra lag, vilket också var viktigt för mig.
Somervuori blev Färjestads bäste målskytt i SM-slutspelet tillsammans med Peter Nordström, båda med fem fullträffar. Men trots att finländaren har producerat 75 poäng på sina två säsonger i klubben har han inte fått fullt förtroende från FBK:s lagledning. Den här säsongen fanns det 13 spelare i Färjestad som fick mer istid per match än Somervuori.
– Jag bestämde mig för att lämna Färjestad under slutet av grundserien. Men det finns inga hard feelings, allting har fungerat som det ska och dessutom kunde ju inte slutet bli bättre än det blev, säger han.
• I Brynäs kommer fansen att kräva mål från din sida. Hur ser du på den pressen?
– Jag kan inte lova någonting, bara att jag ska jobba hårt i varje match.
– Men jag har haft en lång karriär och alltid när jag har fått chansen att spela mycket och i power play har jag lyckats.

Även Leksands målvakt Eddie Läck är klar för Brynäs. Även i det fallet handlar det om ett tvåårskontrakt.

Brynäs har även gjort klart med om en fortsättning med centern Steve Dixon och backen Peter Nolander.

 

Mer läsning

Annons