Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny svidande förlust för Tierp Hockey

– Det är inget fel på inställningen, viljan och ambitionen hos grabbarna. Men vi är ju för dåliga på att göra mål.
Tierpstränare Torleif Lundsten var av naturliga skäl inte alls nöjd efter fredagsmatchen hemma mot Surahammar. Gästerna vann med klara 6–2.

Annons

I onsdags blev det stryk borta mot jumbolaget Linden efter en mycket svag insats. Nu hade Sura intagit jumboplatsen i hockeyettan och det blev en ny svidande förlust för Tierpslaget.

Det verkar som om Tierp är i en djup svacka. De två senaste matcherna, var matcher som skulle kunna lyfta hemmalaget upp i tabellen. Men trots att Tierp vinner skotten är det motståndarna som svarar för den största målproduktionen.

– Vi har väl heller inte haft någon direkt topp den här säsongen. Men här gör vi inte fler än två mål på 41 skott och det är ju absolut inte godkänt, suckar Lundsten.

Nej, det är inte mycket som stämmer för Tierps hockeylirare just nu. Och trots att Tierp spelade fem mot tre, var det nästan "riskfritt" för Björn Wållberg i Surakassen.

I stället kunde Sura med en man mindre på banan sätta 0–1-målet. Mycket svagt av Tierp, som väl borde haft en back med defensiv uppgift trots att laget lirade i power play.

Jo, visst och det här har vi snackat om och jag har nästan ritat sönder tavlan i försök att få grabbarna att förstå den här uppställningen. Men tyvärr hände samma sak mot Linden i onsdags, sa en prövad Lundsten.

Suras specielle måltjuv Rasmus Sandström satte det första målet och även tvån och trean. Ett äkta hat trick alltså och ändå var det väl ingen överraskning att snabbe Rasmus Sandström fanns med i motståndarlaget?

Det inte Tierp behärskade klarade Sura av med bravur. Skotten förlorade gästerna med klara 41–27, men ändå kan laget vinna med mycket klara 6–2.

Sura var effektivt, medan Tierps lirare sköt många skott långt utanför motståndarkassen. Skott som i många fall inte var mer än"ärtbössor".

– Våra lirare måste också tänka på att sätta skotten vid sidan av målvakten. Nu ska också sägas att deras målvakt var mycket bra. Men vi ska ändå göra fler mål på hela 41 skott, upprepade hemmatränaren.

Även om Lundsten inte ville hålla med om detta, så verkar hemmalirarna ju nu ha problem med självförtroendet.

Passningspelet är inte alls bra stundtals. Det måste bli mycket säkrare, inte minst i power play.

I den här matchen var Tierps defensiva spel inte heller bra.

Första perioden var virrig, men hemmalaget vann ändå skotten med 13–5. I upptakten av mittenperioden visade ändå Tierp bättre takter. Men under andra halvan av perioden tilläts Rasmus Sandström att visa upp ett par solonummer och Tierp låg under med 1–3 vid pausvilan.

När sedan gästerna på mindre än två minuter i början av tredje perioden satte både 1–4 och 1–5, var det definitivt kört för hemmagrabbarna.

Lundsten höll också med om att Tierp har svårt för att föra matcher.

– Nej, det har vi alltid haft svårt för, tillstod Torleif Lundsten.

SÖREN ÅKERMAN

$1

TIERP HOCKEY–SURAHAMMAR 2–6 (1–1, 0–2, 1–3)

$1

0–1 Rasmus Sandström (4,20), 1–1 Jacob Alner (18,03), 1–2 Rasmus Sandström (35,06), 1–3 Rasmus Sandström (39,36), 1–4 Thomas Paananen (44.35), 1–5 Marcus Åkergren ( 46,24), 2–5 Axel Rödström (54,55), 2–6 Tobias Lundqvist (59,53)

$1

Skott: 41–27.

$1

Utvisningar, Tierp: 7x2 min.

$1

Sura: 5x2 min, 1x5 min, 1x20 min.

$1

Publik. 75

$1

$1

Tierps tre stjärnor

$1

3: Johan Eriksson

$1

2: Axel Rödström

$1

1: Jacob Alner

Mer läsning

Annons