Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya kedjor i kväll

Brynäs vill få fart på målskyttet och ändrar i kedjeformationerna till kvällens match mot Modo.

Jonas Nordquist matchas tillsammans med Magnus Kahnberg och Ove Molin medan Anton Rödin tar plats i kedjan med Mads Hansen och Sebastian Lauritzen.

– Anton är en naturlig målskytt och vi vill utnyttja hans styrkor, motiverar Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Annons

Med 38 gjorda mål är Brynäs fortfarande sämst i elitserien och letar efter nya lösningar på anfallsproblematiken. Då Jonas Nordquist fått tre matcher i benen är det dags att flytta upp honom i kedjorna och nu ska han leda en trio med Kahnberg och Molin på varsin sida. Förhoppningen är självklart att Kahnberg ska hitta rätt betydligt oftare. Han står fortfarande på ett enda gjort mål.

Då öppnas det en lucka i kedjan med Hansen och Lauritzen och där väljer alltså Brynästränaren att stoppa in Anton Rödin.

– Han har unika kvaliteter från den röda linjen och framåt i banan. Det vill vi se mera av och det är dags att även flytta upp honom.

Rödins första elitseriemål kom för några veckor sedan och efter det har han fyllts av ytterligare självförtroende när han gjorde många mål för det svenska J20-landslaget som var på turné i Kanada.

– Han blev sjuk när han kom hem och tränade inte på några dagar. Men han matchades med J20-laget i helgen och nu är det dags att spela i elitserien igen, summerar Czarnecki.

De övriga kedjorna lämnas ograverade och även backparen är de samma som i 2–2-matchen senast mot Skellefteå. Extra forwards blir Daniel Hermansson och Alexander Sundström.

Mer läsning

Annons