Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya mediakuben på väg upp i Läkerolen

Den gamla mediakuben är nedplockad.

Senast på lördag hänger den nya på plats i Läkerol Arena.

– Fantastiskt att få landa det här efter så lång tid, säger Hans-Göran Karlsson, Brynäs klubbdirektör.

Annons

Hösten 2003 fick Gavlerinken en storbildsskärm värd 2,5 miljoner kronor, som monterades ihop med den gamla resultattavlan och hissades upp i taket.
När Brynäs möter Linköping hemma på lördag har det gamla uttjänta schabraket bytts ut mot en modernare mediakub med LED-skärmar.
Den nya kuben är dock inte större. Jo, aningen på höjden, men den gamla mätte 5,5 meter på bredden medan nyförvärvet faktiskt är en meter kortare.
Skillnaden är att på den senare varianten består nästan hela ytan av en 13 kvadratmeter stor bildskärm, medan den fem kvadratmeter stora skärmen på den förra kuben trängdes tillsammans med både reklam och resultattavla.
Under den nya mediakuben kommer ytterligare en LED-skärm att monteras, en rund, dryga metern hög så kallad perimeter där främst reklambudskap ska rulla runt.
Den som leder projektet under veckan är Lars Thumb på Sandvikenföretaget Midroc Electro.
– Vi har haft kuben uppställd och har testkört den i en månad. Det har inte varit några problem hittills, säger han.
För att få in kuben i Läkerol Arena var man tvungna att montera ned den igen, men i dag ska den vara klar för nya testkörningar innan den skickas upp sex, sju meter ovanför isytan framemot mitten av veckan.
Det finns förstås säkerhetsföreskrifter som noggrant måste följas när man hänger upp en 3,7 ton tung stålkonstruktion ovanför ett område där ett antal ishockeyspelare har sin arbetsplats. De vajrar som den nya mediakuben ska hänga i kommer därför att vara dimensionerade för att klara av tio gånger den vikt som de egentligen ska bära.
Hans-Göran Karlsson följer arbetet med spänning.
– Det kommer att bli grymt på lördag, fy f-n vad kul det ska bli, säger han.
Vad som händer med den gamla mediakuben nu är oklart, förmodligen skrotas den. Själva resultattavlan ska i alla fall återanvändas ännu en gång och placeras ovanför ståplatsläktaren. Detta eftersom de nya bildskärmarna – där resultat och utvisningar visas i nederdelen – drar så mycket ström att de bara kommer att användas i samband med A-lagsmatcher.
Ändå ska storbildsskärmarna bara köras på 20–30 procents kapacitet.
– Kör man på för fullt blir det så ljust i hallen att man inte behöver någon annan belysning, säger Lars Thumb.

Mer läsning

Annons