Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye Brynäsbossen – redan välbekant

Det blev som många tidigare spekulerat i: Hans-Göran Karlsson, 49, blir ny klubbdirektör i Brynäs IF. – Nu gäller det att få arbetsro, säger han.

Annons

Mycket har hänt i Brynäs IF den senaste tiden. I november förra året hoppade Jan Reander av styrelsen i protest mot hur föreningen sköttes och ifrågasatte samtidigt klubbdirektören Kent-Åke Erikssons kompetens. Samma Kent-Åke som senare kom att lämna sitt jobb efter trassel med sin privatekonomi.

Dessutom har tränaren Leif Boork fått sparken, kommit tillbaka och sedan försvunnit från klubben.

– Det har varit en turbulent tid. Nu gäller det att få arbetsro och fortsätta utveckla föreningen, både ekonomiskt och sportsligt, säger nye klubbdirektören Hans-Göran Karlsson som ska få ordning på Brynäs.

– Det här är en stor utmaning som känns jättekul, men samtidigt krävs det ett stort ansvar. Brynäs är en klubb som berör många människor över hela Sverige så det är viktigt att det här sköts bra såväl ekonomiskt som sportsligt. Vi ska komma ihåg att det här också är ett företag som ska drivas.

Hans-Göran Karlsson har under tiden processen varit i gång med att hitta en klubbdirektör, suttit som tillförordnad till posten.

 

• Varför är det inte bättre med en utomstående klubbdirektör?

 

– Det ska väl egentligen de som har rekryterat mig, Proffice, svara på. Men jag har erfarenhet av både idrott och näringsliv, det tror jag är en viktig kombination. Jag hoppas att de inte valde mig efter var jag bor och är född, säger Hans-Göran Karlsson.

 

• Hur ser du på klubbens framtid?

 

– Oerhört positivt. Truppen ser väldigt spännande ut, framför allt den yngre generationen. Jag menar, fem spelare blev draftade i år och dessutom tog både J20- och U16-laget SM-silver och J18-laget blev trea i SM. Så framtiden ser väldigt ljus ut.

Hans-Göran Karlsson rycker in i arbetet direkt, eftersom han redan suttit på stolen tidigare. Men officiellt tillträder han den 4 augusti som klubbdirektör för Brynäs IF.

– Jag är väldigt tillfreds med arbetsuppgifterna, avslutar han.

Mer läsning

Annons