Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammal bortadräkt för Brynäs i vinter

Brynäs hemmadräkter kommer kännas igen från i fjol, trots att Gevalia inte finns kvar.

Däremot kommer en nygammal bortadräkt att införas.

– Den kommer påminna om 1964 års gulddräkt, säger Brynäs marknadschef Sven Engwall.

Annons

Den stora Gevalialogotypen som funnits på Brynäströjan sedan väldigt långt tillbaka kommer ju som känt att försvinna, men dräkten kommer ändå se ungefär likadan ut som i fjol.

– Vi är rädda om våran dräkt. Brynäs är ju svart. Vi kommer ändra lite ränder på nedre delen av tröjan, men annars kommer alla känna igen tröjan, säger Sven Engwall.

Bortatröjan kommer fortsatt att vara vit, men revärerna kommer att bli helt annorlunda. Ränderna på axlarna kommer i stället att vara gula och svarta.

Den tröjan kommer vissa känna igen från guldåret 1964, de något yngre kanske kommer i håg den i från matchen mot HV 71 i september 2006. Brynäs vann förövrigt den matchen med 2–0, ett gott tecken kanske.

Trots att huvudsponsorn Gevalia försvann letar Brynäs inte efter någon ny huvudsponsor.

– Vi vill inte vara låsta vid att försöka hitta någon ny huvudsponsor. I stället försöker vi få flera andra sponsorer och det går bra. Vi är speciellt nöjda med att ha fått LRF som guldsponsor. Vi pratar med några olika och gnetar på.

– Vi hoppas på det. Men det är omöjligt att sia vad vi kommer landa på till slut. Vi vet att det här kommer bli ett tufft år, men det ser relativt bra ut.

Mer läsning

Annons