Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt storspel av Felix Sandström när Juniorkronorna besegrade Kanada – mål från Brynäsforward

Brynäsmålvakten Felix Sandström har fått vila två matcher i rad. Då har också Juniorkronorna förlorat. När Sverige under fredagen mötte Kanada var han tillbaka i målet – och Juniorkronorna vann igen. Brynäsforwarden Linus Ölund stod för ett mål.

Annons

Juniorkronorna har nu klarat av fyra av fem matcher i amerikanska Plymouth efter att de slagit tillbaka Kanada med 5–1. Nu återstår bara lördagens match mot Finland innan turneringen är över för Sveriges del.

Efter seger i premiären mot USA Vit blev det två förluster innan de alltså letade sig tillbaka på segerspåret under fredagen.

Felix Sandström storspelade i målet mot Kanada när Juniorkronorna vann.

Och återigen var det Brynäsmålvakten Felix Sandström som var en av de stora matchhjältarna. Efter att ha storspelat i premiärmatchen fick han följa de två förlusterna från sidan innan han i dag var tillbaka i målet och han stod igen för en fin insats. Med 37 räddningar i matchen såg han till att Sverige kunde vinna med 5–1. Framför allt klev Sandström fram i den andra perioden när Kanada vann skotten med 13–3, men de lyckades inte överlista Sandström.

Inledde målskyttet för Sveriges del gjorde Sandströms lagkamrat Linus Ölund redan innan två minuter spelats av den första perioden. Kanada kvitterade nästan omgående genom Mathieu Joseph innan Timråforwarden Jonathan Dahlén kunde ge Sverige ledningen igen bara minuten efter kvitteringsmålet.

Joel Eriksson Ek och Marcus Davidsson utökade sedan ledningen för Juniorkronorna innan den första perioden var över. Efter att Sandström spikat igen i den andra och tredje perioden kunde Jonathan Davidsson fastställa slutresultatet till 5–1 med ett mål i tom bur.

Kanada–Sverige 1–5 (1–4, 0–0, 0–1)

Mål, Sverige: Linus Öhlund, Jonathan Dahlén, Joel Eriksson Ek, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson.

Skott: 38–22 (14–14, 13–3, 11–5)

Mer läsning

Annons