Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort mellan Jacob och Jocke

Målvaktsmatchen slutade oavgjort.
Och efteråt skrattade Jocke Eriksson och Jacob Markström ihop.
– Det kändes lite nervöst innan matchen, säger Jocke efter mötet med sin gamla klubb.
Leksand och Brynäs spelade 1–1 i Klosterhallen.

Annons

Brynäs tryckte på för ett segermål, och i den tredje perioden samt i sudden fick Jocke Eriksson slita hårt för att hålla 1–1 ända in i mål.

– Vi spelade riktigt bra och hade en del farliga lägen. Det var ganska bra kvalitet på matchen, tycker Eriksson efteråt.

Om det var något lag som skulle ha tagit hand om segern, var det Brynäs. Jakob Silfverberg och Eero Somervuori var två av flera spelare som såg till att Brynäs vann skotten med 40–18, och 16–3 i den sista perioden.

I den absolut sista sekunden var Silfverberg nära att ge Brynäs 2–1, men pucken smet strax utanför.

Joakim Eriksson var på gott humör efter matchen och pratade med flera av sina gamla lagkamrater i Brynäs.

– Det kände lite nervöst innan, men under matchens gång kunde jag inte tänka så mycket på att det var första gången jag mötte Brynäs. Det var bara att köra på.

Och Joakim var alldeles lysande – matchen igenom.

– Ja, det gick rätt bra, säger han.

Under försäsongen har han hållit nollan två gånger och i övrigt spelat stabilt näst intill hela tiden.

– Jag har kommit in i Leksand väldigt snabbt och trivs kanonbra.

– Det är klart att man gör på ett sätt. Jag har fortfarande kontakt med flera spelare, bland annat ”Markan”, Jakob Silfverberg och Simon Bertilsson. Brynäs är ett underbart lag men det är Leksand också.

– Ja, det hoppas jag. Jag och Timo Leinonen är jättebra kompisar vid sidan av isen men när det handlar om vem som ska stå är det krig.

Jakob Markström om Jocke Erikssons insats:

– Det är svårt att bedöma under matchens gång. Efteråt är det alltid speciellt att träffa spelare som man har spelat tillsammans med. Men nyligen mötte jag Anders Lindbäck i Timrå, och man tänker inte så mycket på vad motståndaren gör.

Niklas Czarnecki var nöjd med Brynäs tredjeperiod men han hade gärna sett ett högre tempo i matchen.

– Jag tycker att skottstatistiken speglar matchen rätt väl. Vi jobbade oss in i matchen, men saknade det där lilla extra. Jag hade gärna sett lite mer krut i benen på spelarna. Men det känns som om vi vill att elitserien ska starta nu – rent mentalt.

– Det är en fråga jag får ofta. Det viktigaste är att vi vinner matcherna, inte hur mycket vi vinner med. Det är småsaker som avgör, till exempel power play. Just det ska vi fokusera extra på framöver.

Mer läsning

Annons