Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart hur länge Czarnecki blir borta

Brynäs succétränare Niklas Czarnecki blir borta på obestämd tid.
En tarminfektion stoppar honom från kvällens match mot Timrå.
– Det är för tidigt att säga hur allvarligt det är, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl.

Annons

Det var runt lunchtid i tisdags som Brynäs tränare Niklas Czarnecki fick plötsliga smärtor i magen när han befann sig i Läkerol Arena. Czarnecki kunde ta sig till Gävle sjukhus på egen hand, och där fick han snart veta att han råkat ut för divertikulit – en form av tarminfektion.
– Så kallade "fickor" på tarmen har blivit inflammerade. Om man inte får vård snabbt kan det bli riktigt allvarligt, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl.
Hur pass illa det är med Czarnecki är i dagsläget oklart, men förhoppningen är han ska vara tillbaka inom några dagar.
– Det normala är att man blir borta cirka en vecka. Just nu är det svårt att spekulera i hur länge Niklas blir borta. Jag har pratat med honom, och varken han eller jag vet. Men kvällens match är i alla fall otänkbar, säger Liljedahl.


Assisterande tränarna Tommy Jonsson och Janne Larsson sköter coachningen från båset i kvällens match mot Timrå.
– Naturligtvis är det jättetråkigt att Niklas har blivit sjuk. Men vi kan bara gilla läget just nu, det finns inget annat val. Förhoppningsvis är han bara borta en kortare period, säger Tommy Jonsson.
Tommy och Janne har fortsatt kontinuerlig kontakt med Niklas Czarnecki.
– Vi för en dialog med varandra även nu. Senast i går (tisdag) var jag och hälsade på Niklas och i dag (onsdag) pratade jag med honom på telefon. Vi fortsätter att fatta beslut gemensamt, säger Tommy.
• Hur känner han sig?
– Det är klart att han vill vara med laget nu. Men ibland inträffar det saker som man inte kan påverka.


Czarnecki fick dropp i går, för att tarmen skulle få vila. Hur läkeprocessen än fortgår är lördagens hemmamatch mot Luleå helt klart i farozonen.
– Det är trist att han är borta, säger forwarden Daniel Hermansson.
• Hur tror du att det här påverkar laget?
– Inte så mycket. Om det bara handlar om en match spelar det inte så stor roll. Vi vet vad vi ska göra. Tommy och Janne sköter det här lika bra som Niklas, så det är inga problem.
Det mesta har gått som på räls för Brynäs den här säsongen. När huvudtränaren Niklas Czarnecki nu saknas är det ännu mer upp till bevis i E.ON Arena i kväll.

Mer läsning

Annons