Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öm axel ger strul för Dixon

Med ett ispaket modell större fasttejpat över högra axeln satt Steve Dixon kvar ett tag i Brynäs omklädningsrum efter 1–0-segern mot Södertälje.
– Jag hoppas och tror att det är okej, sa Steve själv och kände efter med några försiktiga rörelser.

Annons

Brynäs massör Glenn Hellström var snabbt framme med is och gjorde en första inspektion. Han var en liten aning mer tveksam.

– Helt klart är att han kommer att vara rejält stel i morgon när han vaknar och det är jättesvårt att säga något mer i det här läget. Det kan vara en led som fått sig en smäll. Men vi ska inte ta ut någonting i förskott.

En skada på den viktiga kanadensiska centern skulle vara rejält olyckligt för Brynäs. Dixon gjorde kanske sin bästa match sedan han kom hit och var oerhört nyttig både i defensiven och skapade även en hel del framåt.

Brynäs mål som Daniel Widing gjorde – hans sjätte för säsongen – bar mycket av Dixons signum. Han jobbade stenhårt, snodde pucken efter en felpassning från Jörgen Bemström och kunde via Andreas Dackell spela fram till målskytten.

– Det känns helt klart bättre och bättre. Att dessutom vinna en sån här tight och jämn match är stärkande för hela laget. Jäkligt skönt, sa Dixon.

Han fick smällen i mitten av sista perioden men kunde i alla fall spela hela matchtiden och göra det utan större smärta.

– Jag missade en tackling och körde ihop rejält med en annan kille i stället. Nu känns det okej men jag antar att det kommer att bli rejält stelt. Men någon större fara ska det inte behöva vara.

Brynäs spelar redan på måndagkväll mot Frölunda igen. Vi hoppas att nummer 14 finns på isen då.

Mer läsning

Annons