Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss kamp om företagslogerna

På isen ska spelarna försöka visa att alla pessimister har fel. Vid sidan av väntar en lika viktig kamp – förhandlingen för att förnya hyreskontrakten för företagslogerna. – Jag är inte direkt nervös, men det finns alltid en ovisshet, säger Brynäs affärschef Sven Engwall.

Annons

För tre år sedan skrev företagen avtal med Brynäs för att få tillgång till någon av de 48 loger som stod färdiga i Läkerol Arena.

Priset: 220 000 kronor per säsong, 30 000 till om företagsnamnet skulle synas på en skylt. Totalt har detta inneburit en intäkt till Brynäs på över 30 miljoner kronor.

I november går avtalen ut och ska omförhandlas. Med tanke på vilka summor som logerna genererar är förstås det här av största vikt för klubben, som fick lägga planerna på att börja förlänga avtalen med en del företag redan under förra säsongen på hyllan.

– Såsom den utvecklade sig var det ju ingen som ville göra det, säger Sven Engwall.

I stället planerar Brynäs att ta allt på en gång under oktober och november.

Hur ser intresset ut just nu?

– Vi har inte fått några negativa signaler. Det är tre, fyra företag som sagt upp avtalet, men det är ju bara för att få en ny förhandling.

Om man inte säger upp sitt avtal förlängs det automatiskt.

Tidigare skrevs avtalet enbart på tre år. Nu finns planer på att införa andra avtalsalternativ.

– Vi tittar just nu på olika lösningar där längden på kontrakten kan bli lite olika.

Blir priset detsamma?

– Inget är klart än, men om man exempelvis skulle välja att skriva över en fyraårsperiod kan det bli fråga om nån form av rabatt.

Brynäs har tidigare fått en del kritik för sitt sätt att sköta logerna, men Sven Engwall har sett en klar förbättring för varje år som gått.

– Första säsongen skedde allt väldigt hastigt och köket var ju inte ens klart. Vi har jobbat för att förbättra servicen hela tiden, det kommer bara att bli bättre och bättre. Men man ska ha klart för sig att det är mellan 600 och 1 000 beställningar som ska ut under en match, på en och en halv timme. Det är svårt att undvika att det blir nån enstaka miss på vägen.

Är du nervös för logeavtalen?

– Det finns alltid en ovisshet, men totalt sett känns det bra.

Mer läsning

Annons