Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På rätt väg – men C-hallsfrågan är olöst

Brynäs presenterade sina fina siffror på årsmötet i går.
Men det finns ett moln på himlen – den obyggda C-hallen.
– Så länge den frågan är olöst kan vi inte göra det vi egentligen vill, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Annons

3,6 miljoner kronor plus, jämfört med nio miljoner kronor minus i fjol.

Siffrorna gick att läsa svart på vitt på skärmen bakom en nöjd klubbdirektör som återigen beskrev föreningens hårda kostnadsjakt under det gångna året för de medlemmar som samlats i foajén i Läkerol Arena.

– Vi har gjort ett bra jobb – men måste fortsätta på samma sätt, det är hårda tider, sa Hans-Göran Karlsson.

Brynäs har också lagt en snäv budget, allt annat än en glädjekalkyl, inför kommande verksamhetsår och räknar med 1,1 miljon kronor i förlust för hela koncernen, 750 000 kronor i förlust för Brynäs och 360 000 kronor i förlust för arenabolaget – detta efter räntor och avskrivningar.

– Det finns ingen luft alls i den här budgeten. Men målsättningen är förstås en helt annan, vi vill slå årets resultat, säger Hans-Göran Karlsson.

Brynäs höjer spelarbudgeten med 1,5 miljoner kronor, budgeterar bara för de 27 hemmamatcherna i grunserien (en mindre än i fjol) samt ett publiksnitt på 6000.

”Lågkonjunkturen runtom i världen kommer naturligtvis också att påverka Brynäs IF” sa klubbdirektören – och talade om att fortsätta effektivisera verksamheten.

Att bygga en C-hall, vilket är Brynäs åtagande i ett avtal med Gävle kommun sedan köpet av Läkerol Arena, är avlägset i dagens läge.

På en fråga från en medlem om vad som händer med C-hallen svarade Karlsson att Brynäs sitter i förhandlingar med kommunen och utvecklade inte svaret ytterligare.

Sporten bad honom göra det efter årsmötet.

– Vi har ett avtal med kommunen, men i det avtalet finns en klausul om omförhandling som vi åberopar. Det har skett stora förändringar sedan avtalet skrevs, säger Hans-Göran Karlsson.

I avtalet står det att kostnaden för att bygga en C-hall skulle bli 15 miljoner kronor.

– Det går inte att bygga en hall för den summan i dagens läge, säger Karlsson.

– 25–30 miljoner med markarbeten och allt. Sedan har vi driftskostnaderna också. Kalkylen är byggd på gamla Gavlerinken, men det har visat sig diffa väsentligt.

– Jag vill inte säga några siffror. Men det är stor skillnad.

– Vi vill föra en diskussion med kommunen och komma överens om att hjälpas åt att lösa det här.

– Vi har lite olika syn på saken kan man väl säga.

– Vi vill hitta en lösning som är bra för oss och för hockeyn i distriktet. Det fanns de som trodde att Brynäs skulle tjäna oerhört med pengar på att äga och driva Läkerol Arena och lägga pengarna på spelarköp, men så har det ju inte alls blivit. Vi budgeterar ju med en förlust kommande år.

– Både vi och kommunen ser gärna att det blir klart så fort som möjligt för allas skull.

Mer läsning

Annons