Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt vann Valbo – igen

För andra gången denna säsong behövdes en förlängning för att skilja Valbo och Tierp åt.

5–4 (1–0, 1–2, 2–2, 1–0) till Valbo kom efter femtiosju sekunder in i förlängningen.

– Vet inte varför men vi har svårt mot Tierp, det blir tight, sa Valbotränaren Stellan Gerdin.

Annons

Det var en dålig match, med mycket slit och släng och inget spel. En trio som dock svarade för underhållande offensiv hockey var i alla fall Valbos sugrörsline med Markus Gunnarsson, John Dahlgren och Fredrik Augustusson. Gunnarsson var bäst i Valbo för kvällen och svarade för två mål, 2–0 och det viktiga kvitteringsmålet 4–4, med 2.20 kvar att spela, som tog Valbo till förlängning.

– Två tillfälligheter, kommenterade Gunnarsson.

Men ni är pigga?

– Ja, vi åker mycket skridskor och checkar högt, sa Gunnarsson och passade också på att förklara namnet sugrörslinjen med att de är alla långa och smala.

Spelet var tillknäppt och förryckt av utvisningar. Båda lagen öppnade med mycket intensitet och forcerade rakt på mål, fram och tillbaka. Tempot avtog dock ju längre matchen led.

Andra perioden blev händelsefattig. Hemmalaget hade mest puck, men skapade inga större farligheter, gästerna skapade desto mindre. Det var Anders Karlsson, tillbaka i Tierpsdräkten efter att tidigare varit bland annat i just Valbo, som blixtrade till och på egen hand reducerade till 2–1 och vidare kvitteringen 2–2. Synd att Karlsson drog på sig ett tio minuters straff annars var det han som låg närmast till att avgöra detta i sista perioden.

2–2 inför sista perioden och då vaknade känslorna till liv igen. Det började smälla lite mer och viljan från fösta perioden återkom. Liam Lindström slog in 3–2 efter 7.02, i samma veva kom Karlssons tia. Men Tierp svarade direkt, två gånger om dessutom, 3–3 efter 8.22 och 3–4 efter 8.52.

Det var jämnt och tight. Men Valbo hade mer att ge. 17.33 lämnade Patrik Eriksson kassen efter en time out. Tretton sekunder senare var det kvitterat 4–4.

– Riktigt skönt, det är mycket känslor i just de här matcherna, sa målskytten Gunnarsson.

Efter slutsignalen var det Tierpspelarnas och tränaren Torleif Lundstens känslor som svämmade över. Irritationen och ilskan var stor och det med all rätt. Före Valbos segermål i förlängningen var det en utvisning på en hemmaspelare men domaren valde att fria.

Det här kunde ha slutat hur som helst. Valbo gjorde ingen vidare insats och var inte mer värd extrapoängen än om Tierp hade dragit det längsta strået.

Mer läsning

Annons