Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poänghungriga lag i kvällens derby

Två lag i desperat poängbehov möts i säsongens första derby.
– Alla matcher är viktiga, säger Tierpstränaren Magnus Eriksson.
– Det skulle behövas en seger, säger Stellan Gerdin i Valbolägret.

Annons

Både Tierp och Valbo har målsättningen att nå allettan när grundserien är färdigspelad efter 27 omgångar. Just nu ser de drömmarna ut att krossas knappt innan ens serien har kommit i gång på allvar.

Valbo har inlett säsongen med tre raka förluster – medan Tierp har förlorat två och vunnit en efter förlängning. Upp till Enköping som just nu är sista lag på en allettanplats är det för Valbo sju poäng och för Tierp fem.

För bägge lagen gäller det alltså i kväll i Vegahallen att ta sina första trepoängare för att inte tappa ytterligare mark upp till det åtråvärda strecket.

Tränaren i Valbo Stellan Gerdin är märkbart besviken över den usla inledningen av säsongen.

– Vi har hittills inte varit nära att vinna. Jag tycker att det har varit för många som bara har tittat på och reagerat i stället för att ha agerat ute på isen. Då blir det grubblerier, säger han.

Ser du någon ljusning i nollpoängsmörkret?

– Ja, vinner vi bara en match så tror jag att vi kan få tillbaka självförtroendet, säger han.

För Tierpstränaren Magnus Eriksson blir kvällens derby hans första mot Valbo. I fjol tränade Eriksson Gimo i tvåan och har ingen större kännedom på kvällens motståndare.

– Jag har ingen koll alls. Jag får intervjua grabbarna på kvällens träning så kanske jag får reda på något, säger han dagen innan match.

Tierp ställer upp med samma lag som förlorade i söndags borta mot Surahammar (1–5) tillgängligt. Fortfarande saknas backen Peter Andersson, som ännu inte är frisk från sin axelskada.

Även Valbo har samma manskap som föll i hemmamatchen mot Enköping i fredags tillgängliga (förlust 6–3). Det betyder att forwardsduon Liam Lindström och Fredrik Augustsson inte kommer till spel.

Mer läsning

Annons