Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiären avklarad – Brynäs har en del att jobba med

Ett helinspirerat AIK knäppte Brynäs på näsan i säsongspremiären. Träningsmatchen på Jernvallen slutade 1–2 (0–1, 1–0, 0–1).
– En typisk premiärmatch. Det var inget ordnat spel, säger Björn Danielsson.

Annons

AIK vann rättvist inför ett hetlevrat supporterfölje. Viljan och aggressiviteten var två avgörande faktorer.
Det fanns positiva intentioner i Brynäs spel och tränaren Niklas Czarnecki var relativt nöjd med första träningsmatchen.
– Vi startade matchen som jag ville. Det var full fart och vi tog initiativet. Det kanske inte var så mycket struktur i spelet, men det var inget fel på viljan.
– AIK jobbade hårt och det här var en riktigt bra genomkörare, säger Czarnecki.
Tidigt i den första perioden fick Brynäs spela fem mot tre i en och en halv minut. Möjligheten utnyttjades inte och AIK fick ny energi. Rasmus Ericsson satte ledningsmålet via stolpen, drygt fem minuter från första periodpausen. Det var riktigt elegant.

Ju längre matchen, desto fler målchanser skapades. Både Jacob Markström och Christopher Heino-Lindberg i AIK:s mål hade en hel del att göra. Mikael Lind kvitterade för Brynäs i spel fem mot tre, men tidigt i den tredje perioden återtog AIK ledningen. Christian Sandberg satte dit pucken efter ett riktigt snyggt klapp-klapp-spel i power play.
Just den spelformen var Czarnecki inte helt nöjd med.
– I power play spelade vi lite för omständligt. Vi sköt för lite och borde ha spelat enklare.
– Vi fick ju bland annat ett mål bortdömt (Björn Danielsson) och skapade så pass mycket i matchen att vi borde ha gjort minst tre mål. Oavgjort hade nog varit mest rättvist, konstaterar Czarnecki.
Andreas Dackell är lagkapten i Brynäs den här säsongen, då Tommy Sjödin lagt skridskorna på hyllan. I går genomförde han premiären i galler.
– Jag slog ut några tänder i går (i förrgår) på träningen. Jag körde ihop med ett par spelare och en klubba svingades upp. Det var en olyckshändelse, säger Dackell.


– Det var nog för 18 år sedan eller nåt, när jag debuterade i Brynäs. Det är lite ovant att spela med galler, man tycker att det kommer folk överallt.
Dackell ser fram emot att få ta ett extra stort ansvar den här säsongen.
– Absolut. Det känns riktigt inspirerande. Som lagkapten känner man en extra stolthet, säger Dackell.
Han var inte särskilt besviken efter förlusten.
– Det var lite hafsigt spel. Nu är det bara att fortsätta jobba. Vi ska nöta in några nya spelidéer på träningarna, säger han.
Björn Danielsson noterades för ett assist i går.
– Vi måste jobba hårt varje dag framöver. Det känns skönt att premiären är avklarad, säger han.
Formationen med Emil Sandin, Jonathan Granström och Jacob Silfverberg imponerade mest i Brynäs i går.

Mer läsning

Annons