Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärmål på premiärmål - då blev det suddenseger

Det var en allt annat än given seger.

Men när både Jörgen Sundqvist och Magnus Kahnberg äntligen fått igång målskyttet kunde inte Niclas Andersén vara sämre.

– Vill inte ta ifrån dem glädjen. Men det var fantastiskt roligt, jublar segerskytten efter avgörandet i förlängningen.

Annons

Backen var till råga på allt den ende i Coop Arena som visste exakt hur målet gick till. Han var framme och stötte samtidigt som sittande hemmamålvakten Anders Nilsson gled in i mål. Bakom kom Ove Molin, riktigt hungrig efter bland annat ett skott mot Nilssons mask i det vassa förspelet, och tryckte till med klubban.

Domaren tvingades ta till videon och dömde till slut mål. 2–3 kunde inte kommit skönare efter Brynäs pärlband – minst fyra rena chanser – av lägen i slutperioden. Niclas Andersén hade väntat – 108 matcher (!) för att vara exakt.

– Hur många? Så ska vi inte tänka, hade inte riktigt koll på det, säger han och skrattar stort.

– Jag var i alla fall säker på att det var mål, såg pucken ganska bra när den gled in mellan benen på målvakten, säger han och återgår till matchens övriga två skyttar – vilka också de fått vänta bra länge på utdelning.

– Roligt för Kahnberg (23 tävlingsmatcher i rad utan mål), han gör ett hårt arbete i varje match. Och "Sunkens” var ju riktigt snyggt, på volley.

”Riktigt snyggt” räcker inte för att beskriva Brynäs ledningsmål efter bara 2.58 minuter. Eero Somervuori, en av de hetaste på isen mot Luleå och framme med en bra chans redan i första anfallet, backhandflippade upp en puck från vänsterhörnet, över Luleås back och mot framåkande Jörgen Sundqvist. Som klippte till direkt – eller nåja, nästan direkt.

– Tog den med tån först och vispade in på volley, flinar han och tillägger direkt om matchens vackraste konstverk:

– Ganska otroligt. Klart det var flyt där…

Målet var precis som för medspelarna det första. Blotta synen borde givit Brynäs en bra skjuts in i matchen men det blev Luleå som tog över. Först med den snabba kvitteringen efter 5.22 där Kristian Kudroc ställdes ensam mot tre Luleåspelare framför Jacob Markström, sedan med 2–1 i powerplay efter 7.20.

Om det inte varit för öppningen med kvittering efter 4.32 av andra – Kahnberg vände prydligt och ställde hemmamålvakten – kunde det här gått på helt annat sätt. Andra och tredje perioden bjöd nämligen på rader av livsfarliga chanser som kunde nått ända fram och räddaren för Brynäs del blev än en gång Jacob Markström. Men vem bryr sig om sådant efter en så pass skön tvåpoängare.

– Det går inte att tänka på sådant just nu. En fruktansvärt härlig seger, jag är stolt över laget. Och att de här spelarna gör mål betyder fruktansvärt mycket, konstaterar tränaren Niklas Czarnecki.

Mer läsning

Annons