Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffslivet leker för Widing

Här är Schweizproffset Daniel Widings hälsning till kompisarna i Brynäs inför kvällens match:

– Härligt att ni vann mot HV! Lycka till och kör hårt mot Södertälje nu. Dom brukar vi slå på bortaplan.

Annons

Daniel Widing säger ”vi” om Brynäs trots att han lämnade laget i somras för proffslivet i Davos.

– Jo, men det är ju klart att man gör. Man är ju ändå vi med Brynäs och jag har full koll på grabbarna. Ser alla matcher på nätet om inte vi spelar samtidigt och jag pratar en hel del med Lasse Jonsson och ”Hempa” (Daniel Hermansson) och ”Nordan” (Jonas Nordquist) förstås.

Daniel Widing stortrivs med sitt nya hockeyliv – det hörs direkt när Sporten når honom på telefon. Han sitter hemma i jättelägenheten, som klubben har till förfogande centralt belägen mitt i den lilla alpbyn Davos i norra Schweiz. Lagkompisen Johannes Salmonsson, som också har spelat i Brynäs – och nyligen fick sitt try out-kontrakt förlängt med Davos i ytterligare en månad – är på besök. Men att Widing saknar Gävle och kompisarna i Brynäs förstår man ändå.

– Jo, det är klart. Och särskilt nu när också Nordquist kom. Vi är ju känt varandra i många år. Men jag har det jättebra här, försäkrar Daniel Widing.

Och undra på det. Säsongen kunde knappast ha börjat bättre varken för Widing själv eller för laget.

Visserligen kom säsongen blott andra förlust, 1–4 hemma mot Ev Zug i tisdagskväll, men efter tio spelade matcher är Widings Davos trea i ligan, bara en poäng efter just Zug och SC Bern. I morgon, fredag, är det toppmöte mot serieledande Bern och Widing, som ligger tvåa i den interna poängligan och åtta totalt via fem mål och sju assist är laddad.

– Det gick ju otroligt bra i början. Jag gjorde hat-trick i första matchen så man blev ju hyllad direkt. Sedan har det bara rullat på. Vi har otroliga fans som följer oss, det är trummor och sånger på läktarna.

Dessutom har Davos mängder av fans runt om i Schweiz.

– Ja, det är lite som Brynäs eller Leksand hemma. Ett lag från en mindre ort som har många supportrar, det är folk som bott i Davos och flyttat för att jobba eller plugga i större städer som fortsätter att följa laget. När vi mötte Zürich på bortaplan var det som att spela hemma, berättar Widing.

På isen har han också hittat rätt. Efter en lite svajig försäsong med bara ett mål har det alltså lossnat rejält. Han beskriver hockeyn som fartfylld, chansrik och otroligt offensiv. I kedjan med Johannes Salmonsson och rutinerade schweizaren Reto Von Arx är uppgiften att gå framåt.

Men i kväll är det Södertälje mot Brynäs framför datorn som gäller för Daniel Widing.

– Jag hoppas dom vinner igen efter segern mot HV71, hälsar han.

 

Mer läsning

Annons