Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profilen Jan Reander har avlidit

Brynäs förre styrelsemedlem och spelare Jan Reander har avlidit.
Reander som blev 66 år gick bort i måndags.
– Han var en öppen och rak person, säger nära vännen och Brynäsprofilen Hans Dahllöf.

Annons

Jan Reander spelade både hockey och fotboll i Brynäs IF på 1960-talet. Efter sin aktiva karriär flyttade han till Stockholm och gav sig in i bilbranschen. Han gjorde bland annat Mitsubishi och koreanska Hyundai till bilmärken att räkna med i Sverige.

2006 valdes Jan Reander in i Brynäs styrelse under uppmärksammade former. Årsmötena åren därpå blev två av de mest kaosartade i klubbens historia. Reander satt kvar efter mötet 2007, men valde sedan att självmant avgå i november samma år i protest mot hur klubben sköttes.

I samband med årsmötet 2008 lanserades Jan Reander som kandidat till posten som ny ordförande i Brynäs, men efter en sluten omröstning fick han se sig besegrad av den nuvarande ordföranden Bo Bylund.

För ett år sedan, i september 2008, drabbades Jan Reander av en hjärntumör. Han opererades under vintern, men har under sommaren blivit allt sämre.

– Vi visste att han var sjuk, men det kom ändå som en chock. Han bodde sista tiden på ett privat sjukhem utanför Stockholm och jag besökte honom så sent som i lördags, berättar vännen och förre lagkamraten Hasse Dahllöf.

Jan Reander blev 66 år och sörjs närmast av frun Inger och fyra barn.

Mer läsning

Annons