Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikfest på lördag – men hittills är säsongen ett publikfiasko

Brynäs räknar med en fullsatt Läkerol Arena på Hockeyfesten på lördag – och i nuläget finns bara ett fåtal biljetter kvar. Men samtidigt är klubben bekymrad över att publiken, trots Brynäs serieledning, sviker lagets hemmamatcher.

Annons

Räkna med publikfest i Läkerol Arena på lördag. Intresset för matchen mellan Brynäs och Luleå är rekordstort – mycket tack vare Hockeyfesten som arrangeras för sjätte året i rad. Redan i dag meddelar Brynäs marknadschef Sven Engwall att det finns drygt 150 ståplatsbiljetter kvar och endast ett fåtal spridda sittplatser.
– Men vi vet av erfarenhet att det alltid finns de som inte hämtar ut sina biljetter. Så det enklaste är att ha kontakt med Brynässhopen för att se om det dyker upp några nya biljetter. Vi släpper de kvarvarande biljetterna efter hand, säger han.


Engwall ser fram emot en riktig hockeyfest på lördag.
– Det känns härligt. Vi vet ju att hallen varit fullsatt de tre senaste åren under Hockeyfesten så vi räknar med det även i år.
– Vi jobbar för fullt för att det här ska bli så bra som möjligt. I år känns det extra kul i och med att vår egen klack gjort ett fantastiskt jobb hittills. Så med de båda klackarna tillsammans känns det som att det kommer att bli jättekul. Stämningen brukar ju vara otroligt härlig.


Men i skuggan av Hockeyfesten finns en oro i Brynäs över att allt färre väljer att gå på hockey.
– Vi har räknat på ett publiksnitt på 6250, nu ligger det på strax under 6000. Det som gör oss lite konfunderade är att det går så pass bra för Brynäs just nu och ändå kommer inte publiken. Där blev vi lite tagna på sängen, säger Sven Engwall.
– Så i nuläget tittar vi på vad tappet beror på. En del är att PPV (pay per view) vuxit sig ännu starkare. En annan är det ekonomiska läget just nu. Men jag vill poängtera att det här inte bara gäller Brynäs, utan sportevenemang överlag i Sverige.


För att locka publiken till Läkerol Arena jobbar Brynäs med att ta fram riktade kampanjer och erbjudanden mot bland annat ungdomar och pensionärer.
– De vi framför allt vill nå ut till är de som går på hockey några gånger per år. Naturligtvis är vi beroende av de som ser alla matcher, men just nu behöver vi alltså fler som bara ser några matcher.
Med fortsatt bra spel från Brynäs tror Sven Engwall att publiken kommer att hitta till Läkerol Arena.
– Vi hoppas på det. För det här är vi inte nöjda med. Vårt mål är att ha en full hall varje match, säger han.

Mer läsning

Annons