Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna med Nolander ett år till

Jonathan Carlsson och Johan Alcén lämnar Brynäs – det har Sporten skrivit om tidigare i veckan.
I dag kan vi berätta att backen Peter Nolander stannar i klubben i ytterligare en säsong.
– Det lutar åt att vi kommer överens inom kort, säger han.

Annons

Frölundas forward Magnus Kahnberg skrev på ett tvåårskontrakt med Brynäs för ett par dagar sedan. Inom kort kommer Brynäs att förlänga med backen Peter Nolander, 28.

– Det finns lite andra klubbar som är intresserade, men min intension har hela tiden varit att stanna i Brynäs, säger han.

Nolander, som spelat tre säsonger i Brynäs, har inte skrivit under något nytt avtal ännu men hans förhoppning är göra det inom kort.

– Inom den närmaste framtiden blir det klart. Vi håller på att diskutera just nu, säger Nolander som kommer att förlänga med ett år.

– Ja, det blir så. Jag vill helst köra ett år i taget, menar Peter Nolander som tidigare i veckan skulle ha undersökt sitt sargade knä. Men det rann ut i sanden.

– Det är ju en historia i sig. Jag hade läkartid i Gävle i onsdags och åkte upp från Värmland där vi varit sedan säsongen tog slut. Men läkaren som skulle undersöka mig hade blivit sjuk.

Så Nolander fick åka tillbaka till Arvika efter att ha sett Brynäs-juniorerna vinna SM-guldet. Ny läkartid blir efter påsk i stället.

– Det ska inte vara någon större fara utan jag kan påbörja försäsongsträningen även innan knäet blivit undersökt.

– Nej, det hoppas jag inte. Dom tror att det kan vara ett så kallat hopparknä och jag ska göra en ultraljudsundersökning för att få svar.

Sporten har också varit i kontakt med Johan Alcén som alltså inte får förlängt kontrakt med Brynäs.

– Det är väl bäst för båda parter att göra något annat i framtiden. Jag känner ingen bitterhet gentemot Brynäs. Jag gjorde en medioker säsong så är det, menar Alcén.

– Jag vet faktiskt inte. Ska kolla lite med min agent, men självklart vill jag fortsätta spela i elitserien i första hand, men jag är öppen för alla förslag, säger 21-åringen.

Mer läsning

Annons