Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reander ordförande i Brynäs?

Tidigare Ams-direktören Bo Bylund föreslås av valberedning att bli ny ordförande för Brynäs IF.
Men enligt vad Sporten erfar kommer Jan Reander att lanseras som motkandidat.
– Ni får gå på årsmötet och se vad som händer, säger en av Reanders förespråkare.

Annons

Kritiken mot Brynäs IF:s ledning, såväl de högst anställda som styrelsen har varit omfattande det senaste året.
En av de skarpaste tungorna har varit Jan Reander, som satt med i styrelsen till i höstas – men hoppade av och talade ut i Gefle Dagblad och Arbetarbladet.
Maktkamper bakom scenen har alltid pågått i Brynäs. Även i fjol fanns uppgifter om att Jan Reander skulle föras fram som ordförande på årsmötet – men då hände inget.
Men årets ekononomiska katastrofsäsong med ett minus på åtta miljoner kronor, där bara en bokföringsteknisk åtgärd kommer att rädda positivt kapital i föreningen, har skapat ytterligare grogrund för missnöje.

 

Brynäs söker också just nu också en klubbdirektör, efter en utköpte Kent-Åke Eriksson.
En av de mest pålästa kritikerna under året har varit Hans Sträng, företagare i Gävle och mycket engagerad i Brynäs. Han har i olika sammanhang fört fram synpunkter och åsikter till företrädare i Brynäs, och till sponsorer och andra engagerade personer.
Enligt vad Sporten erfar är Hans Sträng en av arkitekterna bakom försöket att få Jan Reander vald till ordförande i Brynäs.
Hans Sträng väljer dock nu, med bara några dagar kvar till årsmötet (måndag 16 juni), att lägga locket på när Sporten ringer upp för en kommentar – för andra gången på två dagar.
– Ni har inte varit intresserade förut, så nu får ni gå årsmötet, sa Sträng först.

 

I går försökte vi ännu en gång få honom att svara på frågor, bland annat var vi självklart nyfikna på att ta reda på vem Hans Sträng helst vill se som ordförande i Brynäs, Bo Bylund eller Jan Reander?
Sträng är dock ovanligt kort i tonen.
– Jag kommer inte att prata ett dugg om årsmötet i förväg. Och just nu sitter jag upptagen också.
• Men vi kan ringa senare?
– Gå på årsmötet. Jag har en del frågor jag vill ha svar på, och de kommer jag som medlem att ställa där. Gå dit på måndag får ni höra.
• Det låter spännande...
– Ja, det kan det kanske bli, det vet jag inte. Kom dit så får ni se. Ha en bra dag, hörrudu!
Valberedningens förslag som blev offentligt i veckan innehåller Bo Bylund som tänkt ordförande. Desstuom föreslås Jan-Erik Silfverberg, Christer Johansson, Lennart Carlsson och nuvarande ordföranden Christer Sundin väljas som ledamöter.
Motförslaget är högst anmärkningsvärt. Uppgifter till Sporten gör gällande att Jan Reander kommer att föreslås bli arbetande styrelseordförande – och skulle därmed ha sin arbetsplats på Brynäskansliet. Vad det innebär för rekryteringen av en klubbdirektör finns dock inga uppgifter om.

 

Gruppen som en längre tid stött Jan Reander och anser att denne skulle kunna göra mycket för Brynäs består förutom av Hans Sträng av en rad tidigare spelare och ledare i Brynäs. Dessa väljer dock att hålla en låg profil utåt.
Sporten har självklart sökt, och fortsätter söka, även Jan Reander för en kommentar.

Mer läsning

Annons