Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga brynäsare draftade

Hela fem spelare från Brynäs blev valda av olika NHL-klubbar under helgens draft i Ottawa. Till exempel tingades klubbens tre målvakter. Jacob Markström gick först – som nummer 31 totalt valdes han av Florida Panthers.

Annons

Under midsommaraftonens första runda gick tre svenskar. Erik Karlsson som nummer 15, Anton Gustafsson som 21 och Mattias Tedenby som 24.

Men när draften fortsatte under midsommardagen var det dags för en hel drös av spelare från Brynäs att listas.

Först ut var målvakten Jacob Markström. Florida som bytt bort sin chans att välja spelare i första rundan tog Markström som sin första spelare.

– Det känns riktigt bra. Klart att det hade varit häftigt och stort att bli vald i den första rundan, men med facit i hand är jag jättenöjd, att bli vald som nummer 28 eller 31 spelar liksom ingen roll. Det har varit en stor upplevelse att bara vara här, säger Markström på telefon från Kanadas huvudstad till Sporten.

Senare på dagen var det dags för Markströms klubbkompisar i Brynäs att tingas av de stora NHL-klubbarna. Tuffe backen Jonathan Carlsson gick som nummer 162 totalt och valdes av Chicago, medan klubbens två andra målvakter – Jocke Eriksson gick som nummer 196 och valdes av Philadelphia och Anders Lindbäck som nummer 207 och listades för Nashville.

Dessutom valdes Emil Sandin av Ottawa. Han gick som nummer 199 totalt.

Hela fem brynäsare blev alltså draftade – givetvis ett rekord. Som mest tidigare har två spelare från Brynäs blivit listade samtidigt. Flest spelare från en och samma klubb i Sverige att bli draftade vid samma tillfälle har Modo, som fick med hela sju spelare 1999.

Mer läsning

Annons