Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekrytering viktig hockeyfråga

Gästriklands Ishockeyförbund höll årsmöte i Gävle måndagen den 2 juni och de stora frågorna var rekrytering av nya spelare med Tre Kronors hockeyskola och satsningen på föreningsutveckling.

Annons

Antalet ungdomslag i seriespel i Gästrikland har minskat med en tredjedel de senaste sju åren och rekrytering har därför blivit en central fråga i ishockeydistriktets arbete. Minskningen motsvarar förvisso nedgången i åldergruppernas storlekar totalt sett, men innebär samtidigt nya utmaningar för distriktets ishockeyföreningar. Förbundets satsning på Tre Kronors hockeyskola för knattar kommer därför väldigt lägligt och det är medel från Idrottslyftet som gör satsningen möjlig. En annat satsning som lyftes fram under årsmötet var ULF-projektet, ett projekt som syftar till att alla föreningar ska ha en egen utbildningsledare.

Vid årsmötet omvaldes Anders Larsson som förbundets ordförande i ytterligare ett år och i styrelsen omvaldes Torbjörn Arkenäs, Fredrik Molander, Merja Jansson och Lasse Hammarström i två år. Rick Kvist invaldes som ny styrelseledamot på ett fyllnadsval och Rickys ansvarsområde kommer främst att vara hockeyskolan. Övriga styrelseledamöter med ett år kvar på sin mandatperiod är Henrik Damberg, Dick Wallström och Lars Öberg.

Inger Källgren Sawela, oppositionsråd i Gävle Kommun, höll i ordförandeklubban under årsmötet och kunde bland annat klubba verksamhetsinriktningen med de fyra huvudområdena rekrytering, utbildning, tävlingsformer och föreningsutveckling.

– Årsmötet är ett viktigt avstamp för kommande säsong och arbetet kring rekrytering och föreningsutveckling känns särskilt viktigt för ishockeyns framtid i Gästrikland. Vi är unika med väldigt många föreningar på en liten yta och vill självklart kunna behålla den strukturen även nu när årskullarna är mindre, säger förbundets ordförande Anders Larsson.

I anslutning till årsmötet utdelades Thore och Tages stipendium till en förtjänt föreningsledare. IK Huges hockeyordförande Johan Jansson fick motta stipendiet och årsmötets uppskattning. Även den unge och lovande linjemannen Daniel Persson uppvaktades och Brynäs IF tilldelades Svenska Ishockeyförbundets pokal för segern i kvalserien.

Mer läsning

Annons