Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödin ratar Kanada – för spel i A-laget

Brynäs juniorstjärna Anton Rödin blir kvar i klubben – och tar steget upp i elitserien.
– Jag har tackat ja till ett kontraktsförslag. Nu ska jag försöka slå mig in i elitserien, säger han.

Annons

I förra veckan berättade Sporten att Brynäs tänker satsa vidare på sina duktiga juniorer som vann SM-guld efter den dramatiska finalen mot HV71.

Nu är första spelaren från det framgångsrika J20-laget klar. Anton Rödin, som fortfarande bara är 18 år, har tackat ja till Micke Sundlövs erbjudande och ratar därmed sina tankar på spel i den kanadensiska juniorligan.

– Ja, jag har bestämt mig för att ta chansen och försöka slå mig in i Brynäs. Jag hade tänkt spela i Kanada, men kände att Brynäs är bäst för mig.

– Det känns verkligen skitkul, säger Rödin som skördat stora framgångar under sin juniortid.

Stockholmaren Rödin, som har Hammarby som moderklubb, kom till Gävle och Brynäs för några säsonger sedan och han har öst in poäng i J20. Den här säsongen gjorde han totalt 31 mål och 36 assist, alltså hela 67 poäng på 44 matcher. Men någon chans i A-laget har inte fått förrän nu. Däremot var han utlånad till Oskarshamn i allsvenskan i några matcher under säsongen.

Men det är inte bara Rödin som väntas få chansen i Brynäs nästa säsong. Henrik Thegel, som är en ännu större poängmaskin, har erbjudits ett sommarkontrakt och Simon Löf kommer också att träna med A-laget i sommar, precis som målvakten Joacim Eriksson.

En som däremot funderar på att välja Nordamerika i stället för Brynäs är Klas Leidermark. Han har erbjudits en plats på college, men ännu inte bestämt sig.

Det har dock Anton Rödin som är född i november 1990 och har alltså en säsong kvar som junior, men nu siktar han enbart på spel i elitserien. Men ännu är inte säsongen över.

– Nej, vi ska spela en fyrnationsturnering med Team 19-landslaget i Ryssland i nästa vecka.

– Nej, träningen med A-laget kör väl igång direkt när vi kommer hem, skrattar Anton.

Förutom Rödin finns målvakten Joacim Eriksson, backen Patrik Andersson, samt forwards Jakob Silfverberg och Henrik Thegel med i truppen. Alltså totalt fem brynäsare som samlas i morgon, söndag, i Uppsala för uppladdning. Turneringen spelas i ryska i Tyumen onsdag-söndag och Sverige möter Ryssland, Finland och Slovakien plus en placeringsmatch.

Brynäs träning drar igång på tisdag klockan 10.00 sedan följer träning varje vardag fram till veckan efter midsommar. I huvudsak handlar det om styrketräning och kondition under Tomas Klövenäs ledning. En dag i veckan är det dubbla pass med innebandy på eftermiddagen. Vecka 18 och 21 är det individuell träning som gäller.

Mer läsning

Annons