Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödin rykande het – räckte ändå inte mot Frölunda

Dumma utvisningar fällde Brynäs. Och Frölunda avgjorde matchen i powerplay.

– Dåligt av oss och risigt av domaren, sa besvikne tvåmålsskytten Anton Rödin.

Annons

Ett mål var allt som skilde Brynäs och Frölunda efter slutsignalen i går. Men det var inte 2–3-resultatet i sig som det snackades om mest i Brynäs omklädningsrum efteråt.

– Vi åker på några dumma och dåliga utvisningar. Onödiga, sa Anton Rödin och fortsatte:

– Sen måste jag nog också säga att domaren är tuff mot oss. Han tar såna utvisningar mot oss men inte mot Frölunda. De åker ju runt och gör samma saker under hela matchen, men han ger inte dem någon sån utvisning.

Göteborgarnas kvittering till 1–1 kom eter att Jakob Silvferberg både hakat fast och obstruerat en motståndare.

Pucken var på väg bort från dem båda.

Eero Somervuoris utvisning i mitten av den tredje perioden rubricerades också som hakning och kom i det förmodligen sämsta läget tidsmässigt. En dryg minut efter att Frölunda gjort 2–1 kopierade finländaren kedjekamraten Silfverbergs tilltag och möjliggjorde ett nytt Frölundapowerplay.

20 sekunder senare stod det 3–1 till hemmalaget på jumbotronen.

– Såna situationer uppstår minst 100 per match utan att domarna plockar någon för det. I dag drabbade det oss, sa Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Närmare än Anton Rödins kvittering till 3–2 i numerärt överläge om aldrig Brynäs. I samma sekund som slutsignalen ljöd i ett nästan fullsatt Scandinavium tystnade den stora bortaklackens sång.

I och med förlusten har Brynäs två matcher i följd utan poäng. Båda har kommit efter juluppehållet, och innebär att laget tappat två tabellplatser och nu ligger åtta – på den sista slutspelsplatsen.

– Jag känner ändå att vi är 100 procent bättre än i förra matchen mot Södertälje. Det känns som att vi har kommit igång med vårt spel, och jag tror att det kommer att ge utdelning snart. Kanske redan på torsdag hemma mot Modo, sa Czarnecki.

Brynästränaren gladde sig åt ännu en bra match av tyske målvakten Thomas Greiss – och tvåmålsskytten Anton Rödin – som nu gjort tre mål på de två senaste matcherna.

20-åringen har nu gjort fem mål under säsongen och ligger sexa i den interna poängligan.

– Jag tycker att jag spelat bra under hela säsongen, sa Rödin. Det är väl egentligen bara målen som fattats, men de har ju kommit nu på senare tid.

Mer läsning

Annons