Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röntgen väntar Kokko – borta flera veckor

Petri Kokko blir borta resten av året – i värsta fall längre än så.
– Det känns för jävligt, säger Brynäs knäskadade finländare som ska magnetröntgas i Stockholm i kväll.

Annons

Det var i måndagens match hemma mot Rögle som Brynäs finländske back Petri Kokko åkte på en bentackling från Simon Hjalmarsson i slutet på andra perioden.

Han blev liggandes på isen ett tag innan han fick hjälp in i omklädningsrummet av två lagkamrater.

Undersökningarna efter matchen tyder på att det handlar om en ledbandsskada – och Kokko blir nu borta flera veckor framöver.

– Det handlar nog om tre-fyra veckor. Det är svårt att säga exakt hur länge han blir borta, så länge inte en magnetröntgen är gjord, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl.

Egentligen skulle Kokko ha magnetröntgats på Gävle sjukhus i går.

– Men Kokkos tillstånd bedömdes inte som ”tillräckligt akut”, säger Liljedahl.

Därför ska Kokko istället röntgas i Stockholm i kväll. Brynäs massör Glenn Hellström såg till att snabbt ordna en tid åt Kokko.

– Det är viktigt att få magnetröntgen avklarad så snabbt som möjligt, för att få veta graden av ledbandsskadan, säger Glenn Hellström.

I värsta fall kan Kokko tvingas till operation, om det skulle visa sig att korsbandet har tagit stryk.

– Det känns för jävligt just nu. Det här var ingen rolig julklapp, säger Kokko besviket.

Framöver blir det rehabträning för finländaren.

– Jag får ta det här vecka för vecka. Det är bara att vänta och se hur länge det dröjer innan jag kan spela igen, säger Kokko.

Petri Kokko blixtvärvades för knappt tre veckor sedan, då det stod klart att vadskadade Lars Jonsson skulle bli borta i minst tre månader.

Kokko har snabbt vuxit in i Brynäs och varit en frisk fläkt på isen.

Men nu är alltså Jonssons ersättare inte aktuell för spel på ett tag.

Två matcher återstår innan det två veckor långa uppehållet (HV71 hemma i morgon och Linköping borta på lördag), och det är i dagsläget oklart om Brynäs ska försöka hitta en ersättare till Kokko.

Brynäs hade ledigt i går, och tränaren Niklas Czarnecki passade på att njuta med familjen. Han visste ingenting om läget med Kokko när Sporten nådde honom strax före 21-tiden i går.

– Jag har haft en ledig dag och inte hört något om Kokko. Hur är det med honom? frågade Czarnecki som heller inte hade pratat med sportchefen Michael Sundlöv angående en eventuell ersättare till Kokko.

– Det var ju tur i oturen att han blev skadad nu, med bara två matcher kvar innan uppehållet. Vi har inte ens börjat fundera på någon ersättare, säger Czarnecki.

Även Andreas Dackell utgick i den andra perioden i måndags, med en axelskada. Han blev tacklad mot sargen och fick en smäll på nyckelbenet.

– Det är ingen större fara med honom, men han blir troligtvis borta ett par veckor, säger Mats Liljedahl.

Dackell:

– Jag är lite stel. Vi får se hur det utvecklar sig, men det ska i alla fall till ett underverk för att jag ska kunna spela på torsdag.

Mer läsning

Annons