Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryssland eller Schweiz – Widing funderar vidare

Daniel Widing ser ut att vara förlorad för Brynäs.
Anfallsstjärnan har fått kontraktserbjudanden från både Schweiz och Ryssland.

Annons

VM hade kunnat vara ett bra skyltfönster för en spelare som vill utomlands, men som bekant fick Widing, liksom Brynäskompisen Lars Jonsson, kliva av innan mästerskapet inleddes.

Ändå finns det redan anbud att fundera över.

Widing är lite förtegen, men bekräftar att det rör sig om klubbar i Ryssland och Schweiz. Han har kopplats samman med Davos sedan tidigare, men därifrån väntar han enligt uppgift fortfarande på ett konkret förslag.

– Ja, men det har jag sagt redan från början. Får jag ett bra erbjudande från en liga som jag vill spela i, då sticker jag. Det har inte varit någon hemlighet, säger Widing.

– Det beror på... Allt är ju intressant. Men jag ska vänta någon vecka till och se vad som händer.

– Jag vet inte. Det kan ta en vecka eller en dag – eller hela sommaren.

Om utlandsplanerna spricker vill Widing stanna i Brynäs, som då kommer att göra allt för att bereda plats för honom. Som Sporten skrivit tidigare har Brynäs inte budgeterat för att lagets bäste målskytt stannar utan ser det mer som en bonus om det mot all förmodan blir så.

– Vi har ingen panik, vi har den trupp vi har och behöver inte sätta någon press på Widing. Om han blir tillgänglig får vi ta det då, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Något nytt på kontraktsfronten kunde Sundlöv inte meddela i går. Alexander Sundström är, som Sporten skrivit tidigare, muntligt överrens om en fortsättning men har ännu inte skrivit på papperen. Samma gäller för uppflyttade juniorspelarna Simon Löf och Anton Rödin.

Förhandlingarna med juniormålvakten Joakim Ericsson fortsätter. Om han skriver på för Brynäs lånas han ut till ett allsvenskt lag, troligen Almtuna.

– Men han kanske har andra uppslag också, jag vet inte, säger Sundlöv.

Mer läsning

Annons