Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Tierp Hockey

– En verklig skön och nödvädig seger. Det är de här lagen vi ska vinna över.
Ja, Tierps chefstränare Torleif Lundsten var av naturliga skäl mycket nöjd på söndagskvällen. Tierps hockeylirare vann med hela 7–2 över Dalalaget Hedemora. Tierp lämnade över jumboplatsen till just Hedemora. Och faktum är, att Tierp nu har riktigt häng på övriga lag i mellanskiktet i tabellen.

Annons

Inför den fåtaliga hemmapubliken I Vegahallen vann Tierp med klara 7–2 och hemmalaget var närmare större segersiffror än, att Hedemora skulle göra något mer mål i matchen.

– Ja, det var bara en stund i mittenperioden som Hedemora fick lite att säga till om. Men för övrigt var det vi som förde spelet i matchen, sa en mycket nöjd Lundsten.

Freddy Andersson inledde målskyttet i den första perioden, som Tierp vann med 2–0. Det andra målet svarade Simon Östlund för.

Simon hade en lyckad kväll och var tillsammsn med tvillingbröderna Berlin topparna i hemmalaget. Simon själv svarade för ett hat trick.

I mittenperioden var Tierp det klart bästa laget, även om Hedemora stack upp ibland. Men hemmagrabbarna vann skotten med klara 17–6 och spelade en bra hockey.

– Ja, så här bra är vi när vi får ha fullt lag, sa Lundsten, som till den här matchen hade fått tillbaka trion Marcus Skoglund, Johan Sjöberg och Johan Jansson, vilka varit borta flera matcher på grund av skador.

– Vi tappade väl fokus lite grand när vi hade satt 3–0 i andra perioden. Men för övrigt är jag nöjd med lagets insats, sa Lundsten.

Gästerna tilläts reducera till 3–1. Men innan mittenperioden var till ända, så ökade Tobias Berlin på till 4–1.

Hedemora kunde också bättra på siffrorna till 4–2, innan hemmalaget helt tog över tillställningen i slutperioden.

Hemmalaget satte sedan ytterligare tre mål och sett till chanserna så kunde det blivit ett par mål till.

– Jo visst, men vinner vi och gör sju mål så är jag nöjd, summerade Torlief Lundsten, som närmast är ute efter revansch på Enköping under onsdagkvällen.

Målskyttar, Tierp: Simon Östlund 3, Tobias Berlin 2, Johan Agu, Freddie Andersson. Hedemora: Fredrik Björklund, Andreas Andersson.

Skott: 37–26.

Utvisningar, Tierp 3x2 min. Hedemora: 6x2 min, 1x10 min.

Publik: 168.

Simon Östlund

Tomas Berlin

Tobias Berlin

Mer läsning

Annons