Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandins knäskada oroar inför Brynäs premiärmatch

Emil Sandin är knäskadad och missar träningsmatchen mot Lugano.

I dag får han ett besked om hur allvarligt det är.

– Han ska träffa en läkare i Göteborg på förmiddagen. Det handlar om ledbandet, meddelar Brynäs massör Glenn Hellström.

Annons

Brynäs ägnade förmiddagen i går åt två ispass, och det var då som forwarden Emil Sandin olyckligtvis fastnade med ena skridskon i isen och vred till knäet.

Därmed missar han försäsongens första träningsmatch mot Lugano i kväll.

Första rapporterna säger att det rör sig om en ledbandsskada.

– Men sedan är det ingen idé att spekulera vidare innan läkaren har fått undersöka honom. Han går på kryckor just nu. Det är ju i alla fall bra att han kan vara kvar här och delta i uppladdningen, säger Glenn Hellström på telefon från Lysekil.

Förutom Emil Sandin missar även Mads Hansen kvällens möte med Lugano i Gullmarsborgs ishall. Hansen har ont i ryggen, men ska snart kunna köra som vanligt igen.

På gårdagens ispass nötte Brynäs vidare på sitt grundspel.

– Vi har jobbat mycket med spelvändningar och positionsspel, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Han förväntar sig en tuff match mot Lugano.

– Det är ett bra lag med transatlantiska inslag. Lugano kommer att satsa offensivt, så det gäller att vara vaken direkt, säger Czarnecki bestämt.

Eero Somervuori placeras ihop med Andreas Dackell och Steve Dixon, medan Magnus Kahnberg går in i en tredjeformation tillsammans med Jonathan Granström och Anton Rödin.

– Egentligen skulle Emil ha spelat med ”Granis” och Kahnberg, men nu får Rödin gå in där istället. ”Dacke” och Dixon fungerade bra tillsammans i slutet av förra säsongen, då var Widing med i den formationen. Nu vill vi se hur Somervuori passar in där.

– Allt är perfekt. Det är en jättefin miljö att vistas i, med havet inpå knuten.

Och bara några timmar efter att Sporten pratade med Czarnecki i går var det dags för hela laget att ge sig ut på en havsfisketur.

– Det är nog inte så många av grabbarna som har fiskat makrill förut. Det är trevligt att hitta på lite andra saker. Vi kommer att vara ute mellan tre på eftermiddagen och åtta på kvällen, meddelade Czarnecki.

Som bekant är både Eddie Läck och Jacob Markström borta på grund av skada, vilket öppnar upp för juniormålvakterna Alexander Sahlin och Oskar Östlund. Sahlin får förtroendet från start mot Lugano.

Mer läsning

Annons