Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens tjejer tog hockeyguld

/

Det blev faktiskt guld för Sandviken i lördags – trots bandyförlusten
Sandvikens IK:s damjuniorer tog hem guldet i Upplands dam-18-serie efter ett rafflande straffavgörande i finalen i Rimbo.

Annons

Sandviken, som slutat tvåa i seriespelet och sedan vunnit över Västerås i semifinalen, mötte i finalen seriesegrarna SHK från Skärplinge.  

När slutsignalen gick vid full tid stod det 2–2 trots att Sandviken hade dominerat den första perioden och hade med sig en 2–0-ledning in i första pausvilan.

I andra perioden tappade dock Sandviken det fina spelet från den första perioden och SHK kunde reducera med bara sekunder kvar av mitten perioden. Sandviken hade det fina målvaktsspelet ifrån Paulina Bergstrand att tacka för att man fortfarande hade ledningen inför den tredje perioden.

I tredje perioden hittade Sandviken delvis tillbaka till sitt forna spel ifrån första perioden och matchen blev betydligt jämnare men det var ändå SHK som lyckades kvittera och matchen gick till en mållös förlängning.

Finalen fick alltså avgöras på straffar där SHK inledde med att sätta sin första straff. I detta läge klev en ung Sandviken tjej fram vid namn Emma Högström, endast 13 år gammal, och satte hur säkert som helst sin straff. När sedan SHK missade sin andra straff och Sandra Arbinger satte Sandvikens nästa straff så var SHK illa tvungna att sätta sin sista straff vilket man inte lyckades med.

Sandviken vann finalen med 3–2 efter straffar och bärgade därmed hem guldet till Sandviken för första gången. Förra året slutade SIK:s damjuniorer på en klar sista plats i serien men i år stod de alltså högst upp på pallen.

Framtiden för damhockeyn ser ljus ut för Sandviken med ett duktigt damlag i toppen av div 1 och det enda damjuniorlaget i hela Gästrikland och Hälsingland som nu kan tituleras sig 2015 års mästare för Dam-18-serien i Uppland.

Mer läsning

Annons