Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätra/Oppala siktar på playoff

Tvåa i fjol men i år tänker Sätra/Oppala gå längre när hockeytvåan drar igång.

– Vi har chansen, säger tränaren Henrik Orevik.

Annons

I kväll drar ännu ett hockeykrig igång. Det har nämligen blivit dags för seriepremiär i division två västra. 30 rafflande omgångar ska spelas och Gästrikland är i högsta grad indraget. Fjolårstvåan Sätra/Oppala möter i den första omgången Alfta på bortais medan tidigare femman Hofors beger sig till Malung. Huge däremot, som nätt och jämnt höll sig kvar senast, slipper resa och inleder hemma mot Smedjebacken.

– Det blir nog en jämn serie. Det borde vara sex lag som slåss om de fyra playoffplatserna, säger Sätra/Oppalas tränare Henrik Orevik, som är revanschlysten efter playoff-förlusten mot Skedvi/Säter i fjol.

– Jag tror vi förlorade med 3–2 borta och 2–1 hemma, två uddamålsförluster. Vi gjorde väl inte våra bästa matcher när det behövdes.

Hur är läget i laget idag?

– Känns som att vi är bättre. Alla är med från start och vi har tränat bra. Vi har väl varit på is sedan början av augusti, säger Henrik.

Årets serie har dessutom två nyheter att bjuda på. Detta i form av nykomlingarna Fagersta (från division två Västra B) och Ore, som toppade trean förra säsongen.

– De kommer bli ett topplag. De vann den serien jättelätt och de har förstärkt lite, säger Orevik.

Når ni längre i år?

– Jag tror vi har chansen.

I kväll får vi ett första svar.

Mer läsning

Annons