Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen kvittering – men strafförlusten sved

Brynäs slängde allt mot kassen – och ordnade en sen kvittering.

Men toppmötet slutade ändå med förlust.

– Surt att inte vinna, säger Emilia Carlsson Berg efter straffförlusten, 2–3 mot Segeltorp.

Annons

Det blev precis så tätt och jämnt som det väntades vara när serietvåan Segeltorp gästade Läkerol Arena.

Lagen låg inför matchen på samma poäng och att det var mållöst och tillknäppt efter två perioder var ingen överraskning.

– Det var en riktigt jämn match, men sedan släppte det lite till den tredje perioden, säger Emilia Carlsson Berg, som skulle visa sig bli Brynäs poängräddare.

Efter att Segeltorp gått upp till en 2–1-ledning och Brynäs tagit timeout med två minuter kvar, klev den unga Brynäsforwarden fram.

Och stötte in kvitteringspucken.

– Men var det jag som gjorde målet? Johanna (Malmström) stod också där framme och jag tror att det var hon som var sist på pucken, säger Emilia blygsamt, som dock var den som noterades för målet i protokollet efter den kaosartade situationen där Brynäs slängde in allt framför motståndarkassen.

Då utbröt vilt jubel – som byttes ut till en suck av frustration en stund senare.

Det krävdes nämligen straffar för att skilja lagen åt. Och där hade Brynäs svårt att sätta pucken i nät. Samtliga Brynässpelare brände sina straffar och Segeltorp tog bonuspoängen.

– Vi ska väl ändå vara nöjda med en poäng. Vi spelade ganska bra. Men det är så klart surt att inte vinna, säger Emilia.

Mer läsning

Annons