Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg i hetluften – överallt

Brynäsforwarden Jakob Silfverberg är verkligen i hetluften just nu.
Målskytt och brutalt slashad av Nils Ekman mot Djurgården senast – och dessutom är han i ensam ledning i Brynäs interna poängliga.
– Självförtroendet är på topp, säger Silfverberg inför kvällens bortamöte med AIK.

Annons

Jakob Silfverberg var en av huvudpersonerna i lördagens minst sagt händelserika hemmamöte med Djurgården.

Först målskytt när han styrde in Mattias Ekholms slagskott med insidan av benet – sedan överfallet från Nils Ekman.

Silfverberg kom snabbt på fötter igen efter hjärnsläppet från Ekman, och var sedan med och assisterade till Niclas Anderséns avgörande 4–3-mål i sudden.

Dagen efter Ekmans fula tilltag är Silfverberg försiktig i sina kommentarer om händelsen.

– Jag har sett det på video och visst är det lättare att säga i efterhand vad man tycker om det. Men jag har inte så mycket att säga, och väljer att inte spekulera i vad det kan bli för straff. Jag överlämnar det till disciplinnämnden.

• Hur mår du nu?

– Jag är lite öm i armen, men det är inte så farligt och hämmar inte spelet på något sätt.

I kväll ska Brynäs försöka bryta den trista sviten på bortais – och då kan AIK vara ett lämpligt motstånd...

– Ja, det är ju bara AIK vi slagit borta. Det bådar gott, oddsen är på vår sida. Vi är också revanschsugna efter förlusten mot AIK här hemma, säger Silfverberg efter söndagens förmiddagsträning i Läkerol Arena.

Silfverberg gjorde ett mål när AIK besegrades med 3–2 på Hovet den 7 oktober. Därefter har det alltså inte blivit en enda bortaseger.

– Det är svårt att sätta fingret på varför vi haft så svårt att vinna borta. Vi måste hålla fast vid vårt grundspel och fortsätta jobba hårt.

– Sedan kanske det är bättre om vi ligger under med 3–0, säger Silfverberg med glimten i ögat angående det faktum att Brynäs tappat två 3–0-ledningar på bortais (mot Djurgården och Modo).

• Efter dina två poäng mot Djurgården är du nu i ensam ledning i den interna poängligan efter 24 omgångar. Något du hade väntat dig inför säsongen?

– Absolut inte. Det är jäkligt kul och det är bara att passa på att njuta. Jag har haft flytet med mig i de senaste matcherna och jag hoppas det håller i sig.

– Det är viktigare än många tror, när man gör poäng stärks självförtroendet ordentligt. Om poängen uteblir är det lätt att det går åt andra hållet och att man börjar grubbla.

I de tre senaste matcherna har Silfverberg bildat kedja med Calle Järnkrok och Eero Somervuori – en konstellation som fungerat utmärkt.

– Vi hittar varandra på ett bra sätt. Alla tre gillar att spela med fart och att hålla i pucken. Vi kommer i många flygande anfall och det gillar jag, säger Silfverberg.

Mer läsning

Annons