Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg slog till och visade bollkänsla

Målvakten Niklas Svedberg blev kvar hemma i Gävle med en knäskada. Thomas Greiss fick rycka in och gjorde det bra.

Men det var Jakob Silfverberg som stal showen och blev stor hjälte när han med två konstmål vände matchen på egen hand.

Annons

– Vi är inne i ett otroligt fint flyt just nu, jublade Silfverberg efter 4–2 mot Frölunda.

Brynäs fortsätter att övertyga i elitserien. I går kom den fjärde raka segern och åttonde raka poänggivande matchen när Frölunda besegrades med 4–2 inför mängder av jublande Brynäsfans i Scandinavium.

Och mannen bakom den läckra vinsten var Jakob Silfverberg som alldeles nyligen ratades av Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts inför nästa veckas LG Games i Globen.

I en ganska intetsägande och trist match, som Frölunda ledde och såg ut att vinna med 2–1, vände allt på några få minuter i den tredje perioden.

Och det var firma Järnkrok och Silfverberg som låg bakom kvitteringen. Calle kom med bra fart in i Frölundazonen. Brakade förbi en försvarare och vände sig om och passade in till Silfverberg som satte kvitteringen.

– Vi kände att de blev skärrade av vår kvittering och då var det bara att braka på, sa Silfverberg som skulle visa oanade bolltalanger drygt tre minuter senare.

En avvaktande Frölundautvisning gav Brynäs chans att spela sex mot fem. Jörgen Sundqvist tog pucken bakom målet och skickade in den till Silfverberg som tog emot på insidan av högerbenet och slog in pucken på nät på volley med klubban.

Allt gick så fort och var så osannolikt snyggt att domaren valde att ta till videogranskning för att se att allt gått rätt till.

– Jag var ju säker på vad jag gjorde att jag slog in den med klubban, men man blir ändå lite nervös när det tar tid med videogranskning, sa Silfverberg.

• Och vilken bollkänsla du visade?

– Ja, hehe! Vi är några i laget som har bra touch och jag tillhör dem. Det tycker jag att jag visade i kväll, flinade ”Jacke”.

• Och den här vändningen och dina två mål var kanske en passning till Mårts också – att han gjorde fel som inte tog ut dig i landslaget?

– Nja, jag vet inte. Det hade självklart varit stort att få spela i landslaget på hemmaplan. Men jag är ju fortfarande reserv, så vi får se.

• Och i morgon lördag möter ni Djurgården, en speciell match för dig med tanke på vad som hände senast?

– Ja, men det är bara att hoppas att vi kan vinna igen. Och att det kommer mycket folk och tittar.

Brynäs tog i och med segern ytterligare ett stort steg mot slutspelet och då kanske det inte är så bekymmersamt att målvaktshjälten från den senaste tiden, Niklas Svedberg, är skadad med ett sargat knä som minne av matchen mot Modo.

– Vi vet inte hur allvarligt det är. Han var på magnetröntgen i dag (torsdag). Det är en knäskada, men hoppas inte att det ska vara så farligt ändå, berättar massören Glenn Hellström.

• Spelar han på lördag?

– Det tror jag inte.

Mer läsning

Annons