Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista hemmamatchen – ett haveri

Efter en mycket bra första period rasade Valbo HC ihop totalt i andra mot Köping i söndagens kvalmöte i NickBack Arena.
0-4 slutade mittperioden och Valbo var ett sänkt skepp. Efter två raka segrar blev det tvärstopp. 2-7 blev det till slut.

Annons

Spelmässigt började det bra för Valbo. Man hamnade dock i underläge genom två bp-mål, men kunde reducera och få kontakt innan paus, då hade man spelat riktigt bra hockey och skapat några feta målchanser.

Ett mål i perioden var klen utdelning för hemmalaget. För att hålla en match mot kvalificerat motstånd jämn vill det till att man sätter chanserna. En brist som Valbo levt med hela säsongen, nu blev man straffade igen, trots bra spel var utdelningen för liten.

– En av våra bättre perioder den här säsongen, säger Tommy Sjödin, tränare i Valbo.

Men så kom raset i andra. Två riktiga ”tavlor” ställde till det och Köping gjorde både 3-1 och 4-1. Efter det gick luften ur hemmalaget.

– Vi orkade inte. Vi skulle ha fått utdelning i första och fått mer att gå på för att orka ta ut det sista. Köping hade mycket att spela för och vi ingenting, då blev det så här, säger Sjödin.

En omgång återstår av kvalspelet. Alla tre topplagen förväntas vinna sina matcher och i så fall vinner Surahammar serien. Valbo möter Arboga borta.

Mer läsning

Annons