Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista skären före jullovet

Tre matcher återstår innan elitserien tar jullov i två veckor.

För Andreas Dackell ska uppehållet användas till en ordentlig undersökning av huvudet.

Annons

– Den sista veckan har det i alla fall känts bättre – men helt okej är det inte, säger Brynäs lagkapten inför kvällens superviktiga match mot Rögle.

Det var för en dryg månad sedan som Dackell drabbades av yrsel och inte kunde spela i några omgångar. Balansen var i oordning och det var helt omöjligt att spela ishockey.

– Det bara slog ner som en blixt. Jag vet fortfarande inte vad det var som orsakade det hela. Det har sakta blivit bättre men det är först den sista veckan som det egentligen har varit skapligt. Men det känns fortfarande att det inte är som vanligt.

Så efter matchen mot Linköping nästa lördag ska han in för en noggrannare undersökning.

– Ja, vi har snackat om det. Klart det oroar lite grann att inte veta vad som är orsaken. Jag vet egentligen inte vad som ska göras men det blir väl en magnetröntgen av skallen och några prover som ska tas.

För snart tio år sedan åkte han på en riktig propp i en NHL-match då Eric Lindros tacklade svensken stenhårt upp i sargen och plexiglaset. Om det kan vara en orsak till yrselproblemen nu vet inte Andreas.

– Inte en aning. Men det ska i alla fall bli skönt att få en ordentlig undersökning och förhoppningsvis hitta vad det är som gör att jag mår så här. Det passar bra att få det här gjort under uppehållet.

Men fram tills dess ska Brynäs spela tre till hyperviktiga fighter. Rögle i Läkerol Arena i kväll, HV 71 hemma på torsdag och Linköping borta nästa lördag.

– Vi tar väl en i taget. Nu är det Rögle som väntar och det är ju bara att titta i tabellen för att se hur viktig den matchen är. Men vi kommer med ett bra självförtroende i ryggen och segrarna mot Skellefteå och Södertälje var otroligt betydelsefulla, säger Dackell.

Det var kanske lite f-ö-r många oavgjorda matcher och framåt trillade inte målen in i önskad takt. Men spelmässigt är Dackell nöjd.

– Vi har väl haft några matcher där vi varit riktigt dåliga. Men annars har vi hela tiden trott på oss själva, jobbat hårt och varit svårslaget. Förhoppningsvis är det de detaljerna som gjort att det vippat över till att vi vinner matcherna också.

Trots att yrseln har påverkat hans spel på isen så har lagkapten Dackell lett Brynäs bästa kedja med Steve Dixon som center och Eero Somervuori på andra kanten. Den har producerat riktigt bra och mycket på slutet.

– Det känns förstås bra. Dixon har gjort mål hela säsongen och slagit i en massa returer medan Eero är en måltjuv. Han har haft bra med chanser hela säsongen men nu när han börjat göra mål på allvar hjälper det förstås laget väldigt mycket, berömmer Andreas.

Rögle är ett av ligans bästa bortalag och det imponerar på Brynäskaptenen.

– Dom har säkert snackat mycket om det och lyckats bra. Vi vann senast här hemma efter sudden och vet att det blir en tuff match. Men vi jagar definitivt en tredje raka seger och har en bra känsla i laget.

 

Mer läsning

Annons