Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklar seger för Bynäsjuniorerna

Brynäs juniorer forsätter att spela övertygande. I sitt andra möte med AIK kontrollerade hemmalaget matchen från början till slut.
– Vi var steget före på allt, säger tränare Mats Bäcklin efter 7-3.

Annons

Från det att Brynäs juniorer gick ut på isen till det att slutsignalen ljöd spelade de offensivt och aggressivt. Endast under få tillfälle lyckades AIK komma in i matchen.

– Vissa stunder blir vi lite väl offensiva, till exempel när vi fyller på med fyra man framåt, och då tappar vi lite i vår defensiv. Så blir det. De gånger AIK kommer in i matchen är de farliga och tar vara på sina chanser, säger Mats Bäcklin.

Brynäs var både mer rörligt och snabbare i sitt spel än AIK och mötet bjöd på några fina mål. Både 5-2 och 6-2 av trion Henrik Thegel, Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg visade på bra samarbete och fina avslut.

Senast i söndags möttes lagen i Stockholm. Matchen var väldigt fysisk och därför var Brynäs inställda på ännu en hård match.

– Vi hade väntat oss en mer fysisk match och hade pratat om att gå in rätt hårt i början, att gå rakt på mål och denna gång tycker jag att vi är starkare. Vi var steget före på allt och fick en rättvis seger med oss, säger Mats Bäcklin.

Klas Leidermark gjorde förutom två mål en stark insats och låg bakom mycket i Brynäs spel. Nytt för matchen var att Lettländaren Robert Jekimovs gick upp i första- femman.

– Vi prövade honom där nu och jag tyckte att han gjorde en helt okej match. Han försvinner lite ibland men hade en väldigt bra inledning av matchen, säger Mats Bäcklin.

Mer läsning

Annons