Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadade Läck tänker långsiktigt

Nye Brynäsmålvakten Eddie Läck hinner inte spela en enda försäsongsmatch.

Sämsta tillfället för en skada? Inte enligt Läck själv.

– Nu har jag tid att rätta till det jag haft problem med, säger han.

Annons

Leksandsförvärvet hann med två ispass innan det upptäcktes att han hade en överansträngning i smalbenet, som skulle kunna utvecklas till en stressfraktur.

Därför har Eddie Läck kört rehabträning sedan dess.

Sex veckor ska det bli totalt, vilket innebär att han har drygt två veckor kvar innan en ny röntgen ska göras.

– Ser det bra ut då ska jag kunna vara tillbaka efter det. Jag ser verkligen fram emot att slippa skiten därinne, säger han och kastar en blick mot styrketräningslokalen där han nyss fått en rejäl omgång av Brynäs fystränare Claes Rahm.

Avbrottet kan tyckas olägligt, mitt under den sista delen av lagets försäsong. Eddie Läck kommer inte att hinna spela någon träningsmatch med A-laget utan får rikta in sig på att spela sig i form med juniorerna. Han ser dock positivt på sitt ofrivilliga uppehåll från isen.

– Det skulle kunna vara dåligt – men även bra. Jag har varit lite för stark i mina lår jämfört med mina andra delar, nu får jag tid att jämna ut kroppen så att jag slipper skador i framtiden. Jag tränar framför allt mage och rygg för det krävs en jäkla styrka och stabilitet där för att man inte ska sjunka ihop för mycket på isen, säger han.

– Att jag inte hinner spela någon träningsmatch är det största minuset. Jag får köra några extra pass med Pecka (Alcén, målvaktstränaren) för att verkligen komma i bra form.

Mer läsning

Annons