Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspel är målet för Gästrikland i TV-pucken

Det som inleddes i april mynnar ut i examensarbete för det här glada gänget med start på onsdag i värmländska Hammarö.

Årets upplaga av TV-pucken drar igång och för 15-åringarna från Gästriklands alla hörn är det slutspel som gäller.

Annons

– Det är dit vi siktar först och främst, säger tränaren Niklas Gällstedt.

Ett över fyra månaders lång arbete är nu inne i finsliperiet.

Från de första träffarna tidigt i våras vidare till träningar och tuffa uttagningar finns det nu 23 segersugna killar kvar som på tisdag inleder sista resan.

Ett riktigt getingbo till gruppspel ska klaras av innan det förhoppningsvis är dags för en kvartsfinal på fredag eftermiddag.

– Som vanligt är det jättesvårt att säga hur det ska gå. Men på förhand tycker vi att det ser riktigt bra ut. Vi har ett jämnt och spännande gäng utan några stora fixstjärnor men med betoning på l-a-g-e-t, säger Gällstedt som tillsammans med Ove Molin ska lotsa fram killarna.

Det är killar födda 1995 och senare som gäller för årets TV-puckspel. I Gästriklands lag är det också nästan bara 95:or med. Men det finns några undantag också. Kim Persson från Skutskär och Oskar Lindblom från Hille har TV-puckåldern inne ytterligare ett år.

Men yngst av alla är Hugebacken Simon Sandström som är född 1997 och alltså två år yngre än de flesta andra.

Stockholm vit, Gotland, Ångermanland, Västergötland och Skåne är landskapen som helst ska besegras. De två bästa från sexlagsgruppen går vidare till slutspelet som inleds direkt på fredag.

Hela TV-pucken avgörs nu på en och samma gång med start på onsdag och finalen på söndag.

– Jag tycker det är ett bra upplägg även om det kan bli riktigt jobbigt på fredag om vi tar oss till kvartsfinal. Vi har sista matchen tidigt på morgonen och ska sedan förflytta oss till Karlstad där finalspelet inleds samma eftermiddag.

Men även om Gästrikland har som mål att ta sig dit är det bäst att först inrikta sig på gruppspelet som inleds med en tuff match mot Stockholm vit.

– Det ska väl vara Stockholms andralag men deras upptagningsområde är så stort och dom kommer alltid med ett mycket bra lag. Men det kan vara bra att komma in i hetluften på en gång, säger Gällstedt.

Annars är Skåne toppseedat i gruppen.

Gästrikland har varit igång och förutom en hel del träningar har det också spelats några matcher. Det har blivit segrar mot Dalarna och Uppland så här långt.

– Allting har gått efter planerna och ett tag såg det nästan oförskämt bra ut. Nu på slutet har det kanske dalat en aning när skoorna har satt igång igen men jag hoppas och tror vi är på uppgång igen när allvaret börjar.

Laget har ett sista genrep på lördag i ett dubbelmöte med Medelpad. Sedan är det dags för nedsläpp och ska det bli ett TV-uppträdande för de här killarna gäller det att vara bland de två bästa i gruppspelet.

Mer läsning

Annons