Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Oppala/Sätra – siktar på division 1-kval

Oppala/Sätra var en placering från kvalspel upp till ettan i fjol.
Nu började säsongen med en femetta mot Björbo och målsättningen har höjts.
Lasse Siemensen och Pierre Mikaelsson ska lotsa gånget. Här får Mikaelsson några frågor att svara på.

Annons

– Nja, vi har faktiskt ännu mera att bevisa. Det är tidigt på säsongen än och formationerna kanske inte riktigt har satt sig än. Men visst var det skönt att börja med en seger med 5–1.

– Absolut. Försvarsmässigt är vi starkare än i fjol. Vi har tappat målvakten Erik Falk men i stället fått Andreas Jonsson som är riktigt, riktigt bra. Han gjorde en grym insats i premiären.

– Just att vi på backsidan ser bra ut. Veteranen Mikael Lindman fortsätter ett år till och är jätteviktig att ha i laget. Inte minst ur utbildningssyfte för dom andra unga killarna. Men även forwardsmässigt håller vi samma standard som i fjol. Det ser roligt ut.

– Det är det också. Falun åkte ju ur ettan i våras och även om dom har tappat en hel del spelare så räknas dom till seriefavoriterna. Vi har mött dom två gånger under försäsongen och förlorat den ena och spelat oavgjort i den andra.

– Vi har kunnat träna på ganska bra även om det har varit svårt med istider mellan varven. Men det lättar förhoppningsvis när det blir is på de konstfrysta uterinkarna också. Tre träningar i veckan utöver matcherna tänker vi i alla fall försöka hålla.

Mer läsning

Annons