Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smart Valbo vann igen

Valbo HC följde upp premiärsegern i hockeyettan med att igår bortaslå Linden Hockey.
Gästerna agerade klokt matchen igenom och siffrorna skrevs till klara 5–1 (2–1, 2–0,1–0) till slut.
– Vi har jobbat jättehårt med att värdera situationerna ute på banan och det syns att vi har kommit en bra bit på väg, menade tränare Stellan Gerdin.

Annons

– Nej, det vill jag inte säga, man är på helspänn hela tiden men idag spelade vi bra större delen av matchen, fortsatte Gerdin.

Redan efter dryga tre minuter tog Valbo ledningen. Dennis Lundberg fick äran att avsluta ett fint anfall signerat Kristoffer Jobs och Liam Lindström. Linden replikerade ganska snart via ett snyggt power play mål men sedan var det Valbo som stod för det mesta och bästa. 1-2 innan paus, återigen av Dennis Lundberg. Värt att notera är att Linden hade ett friläge precis innan målet, fin räddning av målvakt Patrik Eriksson varpå Valbo kontrar in 2-1.

– Andra perioden gör vi inte bra. Vi glömmer grunderna och vårdar inte pucken som vi ska, fortsatte Stellan analysen. Trots det var Valbo starkare än Linden. Valbo kändes genuinare och spelade med ett mer lugn och självförtroende än vad Linden gjorde. 1-3 kom ganska tidigt i mittenronden och efter det tog hemmalaget time out. Det gav en liten men kort effekt och ganska snart hade Valbo återigen koll på det som hände på isen. 1-4 i slutet av andra var spiken i kistan som gjorde att tredje perioden kändes ytterst avslagen. Liam Lindström visade prov på pricksäkerhet då han slog in 5-1 i tom kasse från egen målbur.

Valbo har nu 11-3 på de inledande två matcherna!

– Vi har som målsättning att bli topp fyra och få spela allettan. Men jämfört med träningsmatcherna så är det väldigt mycket bättre, fortsatte Gerdin.

Valbo gjorde processen kort med Linden och visade prov på mognad i spelet trots den unga truppen.

– Kul att arbetet har gett resultat, vi är inte framme riktigt än men idag finns det inget att klaga på, konstaterade Gerdin.

Stabil laginsats bakom segern. Målvakt Eriksson svarade för några fina räddningar då Linden fortfarande hade kontakt, rutinerade backen Henrik Andersson som vanligt ytterst lugn och trygg i sitt spel och framåt oroade Simon Andersson och Dennis Lundberg ofta.

Intressant fortsättning följer för Valbo.

Linden Hockey–Valbo 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

Första perioden: 0-1 (3.46) Dennis Lundberg (Liam Lindström, Kristoffer Jobs). 1-1 (12.46) Robin Bergström (Daniel Forsberg, Fredrik Björk) spel 5-4. 1-2 (18.42) Dennis Lundberg (Simon Andersson, Jonas Sundell).

Andra perioden: 1-3 (3.19) Simon Andersson (Joakim Silfverberg). 1-4 (15.36) Fredrik Augustsson (Dennis Lundberg, John Dahlgren) spel 5-4.

Tredje perioden: 1-5 (17.08) Liam Lindström (Patrik Eriksson) spel 5-6.

Skott: 29-29 (9-7, 11-8, 9-14)

Utvisningar, Linden: 10x2 min, 1x5 min+ GM, 1x10min. Valbo: 6x2 min, 1x5 min+GM.

Domare: Pär Melin

Publik: Ca 250.

Valbos tre stjärnor:

3) Simon Andersson.

2) Dennis Lundberg

1) Patrik Eriksson

Mer läsning

Annons