Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig förlust för Tierp

Ett skadedrabbat Tierp Hockey gjorde en verkligt fin insats mot topplaget Surahammar. Nu förlorade visserligen hemmalaget i förlängningen, men det var annars Tierp som hade de bästa chanserna och borde ha vunnit den här matchen.
– Ja, vi hade ju fler lägen, inte minst i första perioden där vi kunde ha satt ytterligare ett par mål, sa hemmatränaren Torleif Lundsten direkt efter matchen.

Annons

– Men jag är ändå nöjd med att vi med ett starkt decimerat lag kunde ta poäng av suveräna Surahammar, sa också Lundsten.

Nu fick också hemmagrabbarna en smakstart med mål redan efter 30 sekunder. Tomas Berlin satte det snabba målet framspelat av Simon Östlund.

Nu trodde väl många att Sura snabbt skulle svara. Men det var faktiskt Tierp som styrde i matchen i den första perioden.

Vad vi fick se var ett mycket taktiskt och disciplinerat Tierp under större delen av matchen.

2-0 kom också innan halva första perioden var spelad. Här var det Johan Sjöberg som satte trissan i Suramålet framspelad av Jacob Alner.

Ett chockat Sura tog här time out. Men trots att gästerna fick ett power play läge strax efter 2-0 målet, så kunde de inte överlista Richard Zeidlitz i hemmamålet.

Tierp vann också skotten i öppningsperioden och nu var verkligen Sura störda av nästjumbons uppträdande i rinken.

Det ska också sägas att Tierp hade fyra lägen under de två första perioderna, när en hemmapspelare kom fri med Sura-målvakten på kontringar. Tyvärr lyckades inte hemmalaget utöka sin ledning.

I tredje perioden lyckades ändå Sura kvittera, sedan en Tierpsspelare utvisats efter att ha lyft ut en puck över sargen.

Tierp hade annars även här flera frilägen och vann skotten med klara 10-5.

– Vi spelar definitivt inte som ett bottenlag - snarare som ett etablerat mittenlag. Synd bara att vi inte får utdelning på våra chanser, sa Lundsten, som berömde hela sitt lag för en härligt genomförd match mot topplaget.

Dryga minuten in i förlängningen kunde Sura genom Tobias Lundqvist rädda ansiktet och plocka med sig bonuspoängen.

 

Mer läsning

Annons